Zonguldak Belediye Başkanvekili Murat Uzun, "Zonguldak Belediyesi Türkiye'nin en iyi Belediyesi ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise Türkiye'nin en iyi performansını gösteren Belediye Başkanı" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanvekili Murat Uzun, belediyenin yaptığı çalışmalar ve hayata geçirilecek projelerden bahsederek şunları söyledi:
"2023 yılında, Cumhuriyetimiz 100. yılında Zonguldak Belediyesi Sayın Ömer Selim Alan Başkanlığında bana göre Türkiye'de en iyi performans gösteren belediyeler arasındadır. Çünkü 2023 yılına girdiğimiz Zonguldak'ta çevresinde büyük değişimler olduğunu hep birlikte göreceğiz. Şu ana kadar yapılan projelerde ziyadesiyle halkı memnun eden projelerdir. Zonguldak'ta çok daha keyifli, gezilebilir, yaşam kalitesini yükselten bir dönemi karşılayacağız."

Zonguldak Belediyesi'nin halk otobüsleri problemini Toplu Taşıma Kooperatifi'ni kurmakla çözebileceklerini belirten Murat Uzun şunları söyledi:
"En önemli problemiz toplu taşıma. Bununla ilgili zaman zaman bilgilendirme yapıyoruz. Kanun ve mevzuatlar çerçevesinde biliyorsunuz toplu taşıma ihalesini yapmıştık. Ama firma bir problemle karşılaştığında orada kanunlara bağlı olarak hareket etmek durumundasınız, bununla ilgili tüm süreçler işletildi ve sözleşme feshedildi. Ve şu anda Şoförler Odası dahil, hem mevcut esnafımız ve beraber görüşmelerimiz devam ediyor. Hem de ilgili dairelerimizin çalışmaları bu konuya çalışmaları devam ediyor.
Olması gereken aslında halk otobüsü olmuş, vesaire bunların hepsinin kaldırılıp gerçek bir kooperatifleşme sağlanarak burada standardı yüksek hizmet kalitesi yüksek bir toplu taşıma düzenini oturmamız gerekiyor. Biz belediye olarak bu konuda başkanımız önemli bir çaba sarf ediyor ama bu mutabakatı özellikle minibüsçü esnafımıza henüz tam olarak sağlayamadık. Biz böyle hep mal benim olsun tapusu bende olsun gözüyle bakılıyor burada halbuki çok daha fazla kazanabilecek çok da az emek harcayıp da güzel hizmet kalitesini yükseltecek olan hemşehrimizin hem minibüs esnafımızın hem belediyemizin kazanabileceği bir sistemi İnşallah başarabiliriz."