Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, internet ortamında Turgo Shared adlı sisteme üye olarak para yatıran ancak kar paylarını alamayan bazı mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında firmanın yöneticisi olduğu ileri sürülen G.T'yi gözaltına aldı. Yaklaşık 50 kişinin şikayetlerini değerlendiren ekipler Balıkesir merkezli 10 ilde 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Zonguldak'tan Ece Sönmez'de bu kapsamda gözaltına alındı.

'Turgo Shared' sisteminin yöneticisi olduğu ileri sürülen G.T., S.K., E.K., İ.P., M.C., G.A, R.T, İ.D, S.K, İ.S, C.Y, C.C.Y, T.B, E.S, A.C.G, N.O, Z.K, E.K, M.D, A.K, T.A, S.T, Y.S, T.Ö olmak üzere toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin 11'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Adliyeye sevk edilen 16 şüphelinin 4'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Ece Sönmez'in de aralarında bulunduğu şüpheliler adli kontrol şartıyla salıverildi.

Turgo Shared adı verilen sisteme 30 bin kişinin üye olduğu ve 20 milyon liranın dolandırıldığı tahmin ediliyor.

Sistem nasıl işliyor?

İnternet sitesi üzerinden sisteme kayıt olunan sistemde elektrikli bisiklet için 158, elektrikli araçlardan skuter için 293, bisiklet için 476, motosiklet için 1130 ve otomobil için 3 bin 780 dolar ödemeleri karşılığı bir yıllık kar payı sözü veriliyordu.

Elektrikli bisiklete para yatıranlara 8 dolar, elektrikli araçlardan skutere 15 dolar, bisiklete 23 dolar, motosiklete 57 dolar ve arabaya 204 dolar günlük kar payı bir süre ödendi.

Sisteme kazandırılan her yeni üye için 20 dolar ödendi.