Turgo Shared isimli şirketin sorumlusu olduğu iddia edilen kişi Emekli Polis Gürcan Talkan, üyeleri şu açıklamayı yaptı: "Değerli üye arkadaşlarım öncelikle hepinizden özür dileyerek sözlerime başlamak istiyorum, biliyorsunuz ki ben bu sisteme ilk girdiğim günden beri hiç kimseyi mağdur etmedim ve hepinizin kazanmasi için elimden gelen herseyi yaptim, gerek bir abi gerekse bir kardeşiniz olarak her daim yanınızdaydım. Sistem süresince her türlü sorununuza hem ben hemde bana whatsap gruplarında yardımcı olan UYE arkadaşlarımla birlikte köprü görevi görerek şirket asistanları ve aileen ile çözmeye çalıştık sistemden çıkmak isteyenleri sizlere yansitmadan paralarini ben kendim vererek çözmeye calistim, aynı zamanda bazı arkadaşlar eksik para yatırarak bana ulaştınız ve ben onlarida kendim çözmeye çalıştım.
Arkadaşlarım kardeşlerim artık işin sonuna gelmiş bulunmaktayız bu gece yapılan açıklamada aileen Türkiye piyasasından saldırıdan ötürü çekildiklerini bildirdiler ve o zamandan bu yana mesajlarıma hiç bir şekilde geri dönüş alamadım. biliyorum ki sistemde kazananlarda kaybedenlerde var. Fakat platforma para aktarimi ve platformdan herkesin kripto cüzdanlarina aktarilan paralarda platform yetkilileri tarafindan yapilmaktaydı.bunlarda ben ve benim gibi Uye olan yardımcı arkadaşlarımın platformda hiç bir yetkisi yoktu.Turkiyede her ne kadar şirket açmış bulunsamda yatirimsal konularda para giriş çıkışı ile hiç bir bağlantım yoktu. Şirketin kuruluş amacı yatırımsaldan ziyade fiili araçların kiralamasının yapılacağı alt yapısının olusturmak için açılması gerektiğini belirtmişti.sizler gibi buna inanarak ve güvenerek bu sirketi actim.Bende çok büyük üzüntü ve mağduriyet içerisindeyim, ancak sonuçta bizlerde Uye olduğumuz için şuan elimizden bir şey gelmiyor. şirket bağlantıyı bizlerle kesti. Aileena depozitlerin geri ödenmesi zararın karşılanması konusunda yazdığım mesajların hiç birisine bu saate kadar dönüş yapmadı. Sizlerden tek ricam hiç bir şekilde kimse kimseye kırıcı ve tehditkar davranışlarda bulunmasın çünkü sistemde herkes mağdur durumda."

Sitemin Zonguldak ayağında kim vardı?

Sistemin Zonguldak ayağında İnanış Gazetesi Sahibi eski Ece Sönmez vardı. Ece Sönmez sistemi başka biri üzerinden götürüyor ve sürekli yeni üye kaydı yapıyordu.

Zonguldak yerel basınında görev yapan çok sayıda gazeteci bu sisteme üye oldu.

Bazı kişiler Evkur'dan taksitle telefon alıp, ikinci elde peşin paraya satıp bu sisteme girdiler.

Halkı bu tür dolandırıcılara karşı uyarması gereken gazetecilerin bu sisteme üye olup para kazanmaya çalışmaları ve çok sayıda kişiyi sisteme dahil etmeleri şaşkınlık yarattı.

Turgo Shared sistemi nasıl çalışıyordu?

İddiaya göre elektrikli bisiklet gibi ürünleri kiraya vererek para kazanan bir sistem. Sistemden elektrikli bisiklet, motorsiklet, araba gibi araçlar satın alıyorsunuz. Bu aldığınız bisiklet, motorsiklet, araba gibi araçlarım kazancının her gün yüzde 5'ini size geri ödüyorlar. Yatan para her gün binance paribu gibi yerlerden çekilebiliyor. Sisteme para yatıranlar 20 gün de yatırdıkları parayı geri aldılar. Bu gelir 346 gün devam edecekti. Sistem, ürünleri alıp kiraya veriyor ve kazanç elde ediliyor şeklinde idi. Ama gerçek yeni gelen üyelerden mi kazanılan para ile ödeme yapıldığı şeklinde idi.