Zonguldak Prof. Dr. Ş.Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Türkoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar , Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Özcan Gedikli , öğretmen , öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Merkez Müdürü Muharrem Çivicioğlu'nun açılış konuşmasını ardından 4006 Bilim Fuarı'nın kurdelesi kesilerek açılı yapıldı.

Proje yürütücüsü Fizik Öğretmeni Turgay Bircan ise projelerle ilgili şu açıklamayı yaptı. "Prof.Dr.Ş. Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİAK 4006 Bilim Fuarı Projesi kapsamında orta okul ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan 22 proje bulunmaktadır.Projelerde 39 öğrenci ve 12 danışman öğretmen görev almıştır. Hazırlanan projelerin 12 tanesi araştırma, 4 tanesi inceleme ve 6 tanesi tasarım proje türünden oluşmaktadır. Projeler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarından oluşmaktadır. Mini Humanoid(insansı) Robot, Yerli Drone, Bitki Çaylarındaki Antioksidan Aktivite,Zonguldak merkezdeki gürültü kirliliği haritasının çıkarılması, Sebzeler ve Meyveler Mıknatısı Sever mi? ,Scutoitin Geometrik Yapısı, Koch Kar Tanesi, Biyomimetik-Doğadan ilham aldık, Dijital Hikaye projelerden bazılarıdır."

Editör: Pusula Gazetesi