GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek dosyalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve İl Başkanı Murat Pulat ziyaretime gelerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun programına davet ettiler. Kemal Kılıçdaroğlu 13 Ocak Perşembe günü Dedeman Otel'de sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri ile bir araya gelecek. Biz toplantıya katılacağız. Tabii ki Zonguldak sorunları, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki sıkıntıları ve yaşadığımız sendikal sorunlarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'na bilgilendirme yapacağız.
Devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 22 Ocak'ta Zonguldak'a gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da Zonguldak'a geldiğinde Zonguldak ve kurumdaki sorunlarla ilgili paylaşım yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza dosya vermeyi düşünüyoruz. Zonguldak'ta son dönemde bir hareketlilik var. Doğalgazın bulunması, organize sanayi bölgelerinin büyütülmesi ve tarım projelerinin hayata geçirilmesi gibi bir çok projeler var.
Bunların yanında olmazsa olmazımız Türkiye Taşkömürü Kurumumuz var. Kurumumuzun özellikle dünyadaki enerji piyasasındaki oynamalar, kömür fiyatlarındaki artışlar yerli ve milli kaynaklarımızın daha iyi kullanılması ve daha iyi şartlarda üretilmesi için yaptığımız çalışmalar var.
Cumhurbaşkanımıza vereceğimiz dosyanın içinde bu bilgiler yer alacak. Özellikle bizim açımızdan işçi alımı ve üretimin artması konularımız var. Bu düşüncelerimiz tamamıyla milli ve yerli olan TTK'da çıkan Taşkömürümüzün üretilmesi ve ekonomiye katkı vermesi konusu bizim başlıca esaslarımızdan birisidir. Genel başkanlarımıza bu konuları sunacağız."