1983 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan ve dönemin Başbakanlığının denetimine geçen Türkiye Taşkömürü Kurumu, ülke sınırları içinde taşkömürü çıkarmakla yükümlüdür. Eksik kadro ile yükümlülüklerini yerine getirmek istemeyen kurumla ilgili olarak yakın zamanda yeni dönem personel alım ilanının yayınlanacağı tahmin edilmektedir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2022 Personel Alımı Duyurusu

Madencilik sektöründe aktif olarak ülkeye katkı sağlamaya devam eden Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yakın zamanda personel alım duyurusunu yayınlaması bekleniyor. Yayımlanacak personel alım ilanı ile kurum kadrosunda 4 bin kişinin istihdam edileceği düşünülürken, personelin görevlendirileceği illerin ise şu şekilde olması bekleniyor:

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Koşulları

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından kısa süre içinde yayınlanması planlanan 2022 personel alım ilanına başvurmak isteyen adaylar için başvuru şartları yayınlandı. İlgili pozisyonda istihdam edilmek isteyen adayların başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşından büyük olmak
32 yaşından küçük olmak
En az ilkokul mezunu olmak
İlgili pozisyon için yayınlanan ilanda belirtilen il sınırları içinde ikamet ediyor olmak
Askerlik yapmış olmak veya askerlikten muaf olmak
Mesleki görev tanımının yerine getirilmesini engelleyebilecek kalıcı bir sağlık sorununun olmaması ve bu durumu ilgili hastanelerden sağlık raporu ile kanıtlayabilme.
İlgili pozisyon için belirlenen özel ilan şartlarını yerine getirebilmek.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Detayları

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yakın zamanda yayımlanması beklenen 2022 personel alım ilanı başvurularının İŞKUR üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca aday başvurularının sadece elektronik ortamda kabul edileceği, diğer başvuru yöntemleri kullanılarak yapılan başvuruların geçersiz sayılacağı düşünülmektedir.

Yapılan Resmi Duyuru! Tarih Açıklanmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a yaptığı ziyaret kapsamında, uzun süredir üretimi artırmak için işçi çalıştırması gerektiğini söyleyen Türk kömür devine dev istihdam sağlanacağı belirtildi. Perde arkasına sızan bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TTK'ya 2022'de 3 bin işçinin işe alınacağını belirtti.

https://www.kamuhaber365.com/kamu-personel-alimi/turkiye-tas-komuru-3-bin-isci-alimi-yapacak-cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-verdi/1019/?fbclid=IwAR1BGjMRTTCBgyPADNepxUIkFx3d84DqpSfbuahCvScHZS3l-dhPVsZxE7ghttps://www.kamuhaber365.com/kamu-personel-alimi/mit-4-kadro-icin-personel-alimi-basvurusu-almaya-basladi-kpss-sartsiz/1013/