Resmi Gazete'de yayınlanan yazı ile birlikte TTK'nın parçalanacağını, küçültüleceğini ve satılacağını öne süren Deniz Yavuzyılmaz "Ondan sonra biz satmadık biz kapatmadık diyecekler. Bütün tüylerini yola yola TEDAŞ'a benzetmek. Sonuçta TEDAŞ şu anda var mı? Var ama varla yok arasında" diye eleştiride bulundu.
Deniz Yavuzyılmaz'ın Kömür Kongresi'ndeki konuşması şöyle:
'TTK özelleştirilmeyecek, hayal görüyorlar. Halüsinasyon görüyorlar' diye Ifadeler kullanıldı. Bunu çok pervasızca kullandıkları için bugün bunu söylemek durumundayız bu kürsüden. Ama söylediğimiz her şey gerçek. Sebebi şu taslak zaten bende var. Yani taslağı zaten ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yani sadece bir Zonguldak milletvekili olarak değil aynı zamanda görevi çerçevesinde komisyonlarda yaptığımız yolsuzluk, usulsüzlük Kıbrıs Haberleri araştırmalarında olduğu gibi kendi yöntemlerimizle temin ettik. Yazılı bir belgeye dayalı olarak da kamuoyuyla paylaştı. Bunu inkar ettiler. Hayır dediler ve gerçek olduğu ortaya çıktı. Neticede orta vadeli planda da buna atıf yapılıyor. Ancak her ne kadar biz hem siyaset kurumu olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem Genel Maden İşçileri ve çeşitli STK'lar, madenciler hep birlikte ayağa kalkıp itiraz etmiş olsak da o kanun teklifi taslağındaki uygulamalar ve yetki Hazine ve Maliye Bakanı üzerinden onu çok yetkilendiren bir taslaktır. Ondan alıp doğrudan bu kez de Cumhurbaşkanına geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlandı, verilmiş durumda. Yani üzülerek söylüyorum, daha önce Hazine ve Maliye Bakanı marifetiyle 233 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamındaki on dokuz KİT Yönetim kurulunu değiştirmek üzere planlanan, onları örtülü bir özelleştirme sürecine götüren karlı olanları bölüp parçalayıp bir kısmını satmak zarar edenlerinse bir kısmını atıl durumda olan kısımlarını kapatmak, küçültmek ve daraltmak sonunda da biz kapatmadık, özelleştirmedik diye, bütün tüylerini yola yola TEDAŞ'a benzetmek. Sonuçta TEDAŞ şu anda var mı? Var ama varla yok arasında.
Resmi Gazete'de yayınlanarak. Yani durum çok parlak değil. Bunu ifade etmek ama mücadelemiz kıymetli. Yani Hazine ve Maliye Bakanı yenmiş olabiliriz. Evet ona Zonguldak'ın da Türkiye'nin de bu KİT'lerde çalışanların da yöneticilerinin de Türkiye'nin geleceği adına gücü gösterilmiş olabilir. Ama bu sesi sürekli hale getirmek ve bu konu Çok yakın takipçisi olmak zorundayız. Yoksa ilk etapta BOTAŞ Türkiye Petrolleri Anonim Bosnacı Eti Maden gibi kuruluşların bir yolunu bularak yüzde kırk dokuzunu en azından satmanın planlarını iktidarın yaptığını biliyoruz ki bu en iyimser senaryo size söylemek isterim."