Ziyaret ile ilgili açıklama yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, "Odaların; ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin ekonomisine, ticaretine, turizmine, sosyal yaşamına vb., pek çok alanına yönelik çalışma yapması, vizyon belirlemesi ve bu vizyonu gerçekleştirmesi için paydaşları ile birlikte ortak akıl ile hareket etmesi gerekir. Biz de bu düsturu ilke edinmiş bir oda olarak ilimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına yönelik yürütmekte olduğumuz projelerle ilgili olarak, akla akıl katmak, gerçekleştirilmiş iyi örnek uygulamalardan istifade etmek; ilimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına yönelik yapmakta olduğumuz projelere paydaşlarımızın desteğini almak ve yapılabilecek yeni projeleri istişare etmek amacıyla bu teknik gezi ve tecrübe paylaşım ziyaretlerini yaptık.

Ziyaretler kapsamında ilk önce yolumuzun üzerinde bulunan ve yeni hizmet binasına taşınmış olan Tosya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, yeni binalarının hayırlı olmasını ve başarılı hizmetlerinin devamını diledik. Tosya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Başak Tekstil fabrikasını ziyaret ettik. Devamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek tecrübe paylaşımında bulunduk. Borsamızdan Lisanslı depoculuk ve fındık bahçesi iyileştirilmesi ile ilgili bilgiler aldık. Bu konudaki tecrübelerini paylaştık. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızın organizasyonu ile bizim de Zonguldak'ta kurmayı planladığımız Kuluçka Merkezi hakkında bilgi aldık, tecrübe paylaşımında bulunduk. Odamızın girişimleri ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızın destekleri ile fizibilite çalışmaları yapılan ve hayata geçirilmesi için bürokratik süreçleri devam eden "Kafes Balıkçılığı "konusunda tecrübe paylaşımında bulunduktan sonra, denize açılarak kafeslerde balık üretimi tesislerini inceledik, yerinde bilgi aldık. Sonrasında karada balık işleme tesislerini ziyaret ederek denizde üretilen balıkların hangi süreçlerden geçerek iç piyasa ya da ihracata gönderildiğini gözlemledik. Bir sonraki gün Rize Ticaret Borsasını ve Rize Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, tecrübe paylaşımında bulunduk. "Rize Çay Uygulama ve Araştırma Merkezi "ve "Çay Çarşısı "projeleri hakkında bilgiler aldık.

İlimizle ekonomik, ticari ilişkileri ile birlikte akrabalığa dayalı kuvvetli ilişkileri bulunan Hopa Ticaret e Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzaladık. Bu sayede karşılıklı iş birliğine dayalı bilgi, deneyim, uygulama, hizmet kalitelerinin artırılmasına yönelik faaliyetlerimizi artıracak ve ticari faaliyetlerimizi daha da geliştireceğiz. Yakın bir zaman da Hopa iş dünyasının temsilcilerini ilimizde ağırlayacağız.

Hopa dönüş yolunda Rize Fındıklı'da bulunan ve Karadeniz de somon kafes balıkçılığının öncüsü olan Lazsom su ürünleri balık işleme tesisini ziyaret ettik. Lazsom su ürünleri, Karadeniz'de somon yetiştiriciliği ilk başlatan ve üretiminin tamamına yakınını yurtdışına ihraç eden bir işletme. Deneyimleri bizim için çok kıymetli. Hem Lazsom su ürünleri işletmesi yetkilileri hem de oda, borsa yöneticilerimiz Zonguldak Karadeniz kafes balıkçılığı projesinin çok yerinde bir proje olduğunu, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Bir sonraki gün Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası'nı ziyaret ettik. Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. "Giresun Lisanslı Fındık Deposu ve Spot Borsası Kurulması "projesi hakkında detaylı bilgi aldık. Aynı gün Ordu Ticaret Borsası ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerimizle bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk.

Ziyaretimizin son gününde Samsun Lojistik Merkezi'ni, Samsun Ticaret Borsasını ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettik. Samsun Lojistik Merkezi'ne neden ihtiyaç duyulduğu, nasıl kurulduğu, işletme modeli, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu tarafından heyetimize detaylı bir şekilde anlatıldı. Bizim de Zonguldak'ta kurulması için çalışmalarına başladığımız ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızın katkıları ile ön fizibilitesini yaptığımız Zonguldak'ta Lojistik Merkez Kurulması işinin doğru bir iş olduğunu ifade ettiler. Samsun Lojistik Merkezi'nin tamamının dolduğunu ve çok sayıda sırada bekleyen talep olduğunu; Zonguldak'ta kuracağımız Lojistik Merkez için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Samsun Ticaret Borsası ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerimizi yeni hizmet binasına taşınmaları dolaysıyla tebrik ettik ve başarılı hizmetlerinin devamını diledik.

Bir çok faaliyetimizde olduğu gibi "Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odaları Karadeniz Bölgesi Teknik Gezi ve Tecrübe Paylaşımı Ziyaretlerini " de İlçe odalarımızla birlikte uyum içerisinde gerçekleştirdik. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu son anda ortaya çıkan bir mazereti dolayısıyla etkinliğimize katılamadı. Çalışmalarımıza desteğinin tam olduğunu ifade etti. Teknik gezimize bizzat katılarak katkı veren Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş'e, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu'na , Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak'a ve Akademik Danışmanımız Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu'na iş birlikleri ve katkıları için teşekkür ediyorum.

Mensubu olduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin misyonu olan paylaşma ve dayanışma kültürünün çok güzel örneklerini vererek, bizleri kabul eden, mesai mefhumu gözetmeden ev sahipliği yapan, bilgi, görgü ve deneyimlerini bizlerle paylaşan; Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ekşi nezdinde Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan nezdinde Trabzon Ticaret Borsası yönetimine, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Suat Hacısalihoğlu nezdinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan'ın nezdinde Rize Ticaret Borsası Yönetimine, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu nezdinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek nezdinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu nezdinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük'ün nezdinde Giresun Ticaret Borsası Yönetimine , Ordu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziver Kahraman nezdinde Ordu Ticaret Borsası Yönetimine, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin nezdine Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır nezdinde Samsun Ticaret Borsası Yönetimine, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu nezdinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ve her zaman desteğini gördüğümüz kardeşliğimizin mimarı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum " dedi.