Eskişehir Endüstri- Ar-ge, Sanayi ve Teknolojileri Fuarı 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin değerli katkıları, Eskişehir Ticaret Odası iş birliği, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve KOSGEB'in destekleriyle Eskişehir Ticaret Odası - TÜYAP Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Dört gün sürecek olan fuara, 22 ülkeden 103 marka, 205 firma ve temsilciliği katıldı. Havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların son teknoloji inovasyon ürünlerinin sergilendiği fuarda, insansız hava araçlarından (İHA) hidrojen yakıtına kadar geleceğin teknolojilerine yön veren konular bir dizi konferansta ele alınıyor.

9.793 m2 kapalı, 1.625 m2 açık teşhir alanı olmak üzere toplam 11.418 m2'lik alanda düzenlenen fuarda ayrıca fiziksel fuarın avantajları dijital dünyanın olanakları ile birleştirildi. Fuarın sunduğu dijital çözümlerle katılımcı firmalar ve ziyaretçiler çevrimiçi iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden sanal ortamda bir araya gelecek, görüşme ayarlayabilecek ve iletişimlerini buradan sürdürebilme imkanına sahip oldu. Bu sayede sanal ortamda da yeni iş bağlantıları kurabilecek ve yeni ortaklıklar başlatabilecekler.

Bu çevrimiçi hizmet sayesinde katılımcılar potansiyel müşterilerinin ve yeni iş ortaklarının sadece bir tık uzağında olacak. Business Connect Programı kapsamında 7-23 Haziran 2021 tarihlerinde Online İş Bağlantıları yapılabilecek.

Fuar ziyareti sonrasında açıklama yapan Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu şunları söyledi: "İhracata dayalı sanayileşmenin, özellikle de havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların merkezi konumundaki Eskişehir'de düzenlenen bu fuara katılım gösterdik. Çünkü fuarın ana sektörleri, savunma sanayiine yönelik ürün ve hizmet üreten firmalar ve imalat sanayi olarak belirlenmişti ve önemli firmaların fuara katılım gösterdiğinden bizler de bölgemizin yatırım imkanlarını aktarmak üzere bu firmalarla tanışmak istedik. Neticesinde bu firmalar ve tedarikçileri beraberinde, makine ve imalat sektörünün lider firmalarının yerli ve yabancı firmalar ile iş birliği yapabilme; geleceğin teknolojisinin konuşulduğu konferanslara katılabilme fırsatı yakaladık. O nedenle oldukça yararlı bir fuar olduğunuz düşünüyor, emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyorum."