MFA Zonguldak Spor 2022-2023 sezonu için hazırlıklara tam gaz devam ediyor. Bu sene özellikle kadın voleybol ve tekvando branşlarında önemli başarılar hedefleniyor. Tekvandoda bireysel yetenekleri bünyesine katarak uluslararası başarılara imza atmak isteyen kulüp yönetimi, kadın voleybolda ise 1. Lig hedefiyle, geçen sene yakaladığı sinerjiyi devam ettirmek istiyor.

Yeni sezon için tüm hazırlıklarının tamamlandığını bildiren kulüp idari genel menejeri Orhan Yazıcı şunları söyledi: "2022-2023 sezonunda kulübümüz bünyesinde ana faaliyetlerimiz kadın voleybol branşında devam ediyor. Bireysel olarak da tekvando branşında bayrak göstereceğiz. Yeni sezonda farklı branşlar için bir çalışmamız yok. Ancak kulüp yönetimimizin yüzme ve yelkencilik dallarında hayalleri olduğunu biliyorum. Başkanımız ilerleyen dönemde şartlar olgunlaşırsa kamuoyuyla paylaşacaktır.

Tekvando branşında süreci, kendisi de veteranlar kategorisinde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan yöneticimiz Sn. Murat UZUN yönetiyor. Geçen sene Portekiz'de düzenlenen Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'nda kulübümüz milli sporcusu Metin Sönmez, dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı. Bu sene de yeni başarılar bekliyoruz. Şunu söyleyebilirim ki çok önemli yetenekleri keşfetmeye başladık. Onları kulübümüz bünyesinde bireysel olarak destekleyerek, uluslararası başarılara imza atmak ve milli marşımızı bayrağımız huzurunda dinletmek istiyoruz.

Ana branşımız olan voleybol branşında ise beş yıllık stratejik hedeflerimizi Kulüp başkanımız Sn. Fatih Furtun geçtiğimiz sezon sonunda açıklamıştı. Bizler de kulüp yöneticileri olarak bu hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu yılki ana hedefimiz olan 1. Lige çıkmak için ilk olarak teknik kadro ile anlaşma sağladık. Ardından teknik kadroyla birlikte oluşturduğumuz transferi tamamladık. Kulüp yönetim kurulunun desteği ile oldukça kaliteli bir ekip oluşturduk ve tüm ihtiyaçlarını giderdik.

Artık hazırız ve başlıyoruz. TVF 2022-2023 Kadınlar Ligi Sezonu'nu 1 Ağustos itibariyle açtığımızı belirtmek isterim. Atletizm fitness ve salonlarda antrenmanlara start verecek olan tüm sporcularımıza son derece güveniyoruz.

Kulübümüz, şehrimize geçtiğimiz sezon yaşattığı heyecanı, bu yıl da fazlasıyla yaşararak, başarısını 1. Lige yükselerek taçlandıracaktır. Ayrıca bu yıl alt yapılara daha fazla önem vererek her kategoride geleceğin 'Kömürün Kızlarını' yetiştirmeye devam edeceğiz.

Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgeyen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Hakan Yüksel ve müdürlük çalışanları olmak üzere tüm kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederiz. Desteklerinin devam edeceği biliyoruz. Bizler de seyircilerimize muhteşem bir sezon yaşatmak için inanarak çalışmaya devam edeceğiz."