İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konu ile ilgili açıklaması şöyle: "Evet, hangi yetkiliye soralım? 100 bin yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Zonguldak merkezde de 100 adet konut yapılacaktı. 2019 yılında TOKİ'nin duyurusu yapıldı. Zonguldak'tan müracaat eden vatandaşlarımız o tarihte paralarını yatırıp müracaatlarını yaptılar. 2020 yılı temmuzunda kuralar çekildi ve 100 aile hak sahibi olarak belirlendi. Ancak 2022 yılı nisan ayına geldik. Ortada konut olmadığı gibi başlayan bir proje de yok. Hak sahibi 100 aile devlet tarafından kendilerine yaşatılan mağduriyeti yaşıyor. Şimdi bizler ve hak sahibi 100 aile sormakta haksız mıyız?

- Yeri bile belli değilse bu proje ilan edilip neden vatandaş ve kamuoyu kandırıldı?

- Bu proje ne zaman başlayacak? Neden başlamadı?

- O günkü maliyet ile bugünkü maliyet vatandaşın aleyhine geliştiği için vatandaşın mağduriyeti ne olacak? Müracaat sırasında belirlenen daire fiyatları yine geçerli olacak mı? Yoksa enflasyon nedeni ile artan fiyatlar ek maliyet olarak vatandaşın sırtına mı yüklenecek?

- Projeye başlamamasına sebep olanların cezası ne olacak? Ve önemlisi bu proje başlayacak mı? Başlamayacak mı?

Evet, biz İYİ Parti olarak soruyoruz. Hak sahibi bu 100 ailenin bu sorununu çözecek misiniz? Yoksa zaman zaman basında rastladığımız üzere vatandaşın parasını ve tabi ki umudunu alıp ortadan kaybolanlar gibi bir durum mu yaşanacak? En kısa sürede yetkililerden konuya ilişkin cevap bekliyoruz. Vatandaşın devletin kurumlarına güvenini sarsıcı bu ve benzeri olayların yaşanmaması ve yaşatanların gerekli cezaya çarptırılması düşüncesi ile konuya acil çözüm getirilmesini hak sahibi 100 aile adına bekliyoruz."