Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti tarafından kan bağış kampanyası düzenlenirken, kampanyaya katılan çok sayıda gazeteci ve ailesi kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı'nın 'kan bağışı' çağrısına, ulusal ve yerel gazeteciler kayıtsız kalmadı. Zonguldak gazeteciler Cemiyeti'nce, Kızılay Kan Merkezi'nin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla, ZGC Basın Sitesi'nde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, gazeteciler ve ailelerinin ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyası formların doldurulması ve sağlık kontrollerinin ardından başladı.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık yaptığı açıklamada, "Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışımızı yapıyoruz bugün. Daha öncede kan bağışını gerçekleştirmiştik. Pandemide zor şartlar var. Kan bağışı çok acil ihtiyaç oluyor. Bizlerde Zonguldak'ta görev yapan meslektaşlarımızla birlikte bugün kan bağışımızı gerçekleştirdik. Tüm herkesi Eğitim kurumları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ"

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Harun Çevik'de gazetecilere duyarlı için teşekkür ederek şunları söyledi.

"Her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Maalesef yaşanan pandemi sürecinde kan bağışı sayılarında bir düşme var ancak hastanelerdeki talepte devam ediyor. O yüzden Zonguldak Kızılay Merkezi olarak 7 gün boyunca aralıksız olarak ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar bu konuda farkındalık oluşturmak için siz basın mensupları ile beraber çalıştık. Bugünde sizler gelerek toplumda bir farkındalık oluşturuyorsunuz. Umarım bu tip organizasyonlar tüm kurum ve kuruluşlara örnek olur."