Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencileri Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Corona Virüs mücadelesinde kullanılacak tıbbi malzemeleri temin etmek için yardım kampanyası başlattılar.
Karaelmas Üniversitesi Vakfı aracılıyla başlayan kampanyanın duyurusu yapıldı.

Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencileri Yaptıları yazılı açıklamada şöyle dediler: "Dünyayı etkisi altına almış olan COVID-19 salgını ülkemizde de hızlı bir progresyon göstermektedir. İlerleyen süreçte şehrimizin de bu salgından etkilenebileceği kuvvetli bir ihtimaldir. Bu konuda biz öğrencilere "sosyal izolasyon arası" verildiği için aktif bir hizmette bulunamasak da asistan ve hemşire abilerimiz, ablalarımız, hocalarımız bu süreçte görev alacak ve almaktadır. Lakin bu sürecin olağandışı bir süreç olduğunu ve mevcut imkanların yeterli gelemeyeceğini akıldan çıkartmamak gerekir. Özellikle böyle bir salgın vakasında toplumun sağlığı için en ön sırada bulunan sağlık emekçilerinin korunması ve en güvenli şekilde çalışmaları iş gücü ve toplum sağlığı açısından belki de en önemli noktadır. Bizler de BEÜ mensubu öğrenciler olarak üniversite vakfımıza yapılacak destekle öncelikle bu süreçte görev alacak sağlık çalışanlarına ve dolaylı olarak da hizmet alacak Zonguldak halkına destek olmak istiyoruz. Başlattığımız kampanyayı paylaşarak toplum farkındalığı yaratmak ve BEÜ hastanemizi daha güvenlik kılmak için sizden yardım istiyoruz."


Duyuruda, "Covid-19 salgını tüm dünya gibi, ülkemizi de etkilemeye devam ediyor. Hastaneler ve sağlık personeli gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Bu süreçte acil ihtiyaçlarımızı azaltıp söz konusu emeklerde payımız olsun diyenler "Corona salgını için" yazıp bağışta bulunabilirsiniz" denildi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı'nın bağış hesapları şöyle:

-Vakıfbank - Zonguldak Şubesi-
TR37 0001 5001 5800 7285 1766 13