Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından Basın İlan Kurumu'nun almış olduğu "Gazetecilik faaliyetleri için sokağa çıkma kısıtlaması mücbir sebep sayılacak" kararının yerel gazeteler için kolaylık olduğunu söyledi.

Koronavirüs nedeniyle yönetim kurulu toplantısını interaktif ortamda gerçekleştiren TGF, gündemdeki konuları değerlendirdi.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Pandemi nedeniyle ülke genelinde hem vatandaşlar hem de meslektaşlarımız açısından sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Her ne kadar son 3 aydır resmi ilanlar hedefin üstünde seyretse de, gazete, televizyon ve yerel basının durumu çok kötü. Resmi ilanlara yapılan yüzde 20'lik zammın 2021 yılı başında yürürlüğe girmesi için Aralık ayı içerisinde onaylanması gerekiyor. TGF olarak bunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

YIPRANMA PAYINDA HAKSIZLIK

Basın mensuplarının sosyal güvenlik kapsamında yıpranma payından yararlanabilmesi için basın kartı taşıma mecburiyetinin getirilmesini de eleştiren Karaca, " Bu müeyyideler çok zorlayıcı ve haksız sebeplerdir. Ayrıca basın kartlarının dünyanın hiçbir ülkesinde devlet tarafından verilmemektedir. Türkiye'de ise ne yazık ki devlet tarafından veriliyor ve bu durum tarafsızlık ilkesini zedeliyor" dedi.

İNTERNET MEDYASI

TGF Genel Başkan Karaca, ayrıca yılan hikayesine dönen İnternet Medya yasası ile ilgili de şunları dile getirdi:
"İnternet gazeteciliği yapan birçok değerli meslektaşlarımız var bunun yanında sahte gazeteciler 200 ya da 300 lira vererek bir internet sitesi açıyor. Tetikçilik yaparak bir menfaat peşinde koşuyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle sosyal medya düzenlemeleri ile birlikte ivedilikle internet medyasının kesinlikle belirli bir düzene sokulması, bununla ilgili bir mevzuatın kısa zamanda çıkarılması gerekmektedir."