Pandemi süreci nedeniyle aşılama sisteminin daha önce 14 yaş altında olmaması nedeniyle U14 ligleri Mart ayına ötelenmişti. 14 yaş altı aşı uygulaması başlamasına rağmen kulüplerin sporcularına yeterli aşı uygulaması yapıldığı gözlenmemesi nedeniyle TFF U14 ligi Türkiye Şampiyonası'nı iptal ettiğini açıklarken, tüm illerde Futbol İl Temsilciliklerinin U14 liglerini istedikleri zaman başlatabileceklerine yönelik açıklama geldi.

TFF'DEN 1 İYİ, 1 KÖTÜ HABER

Bu açıklamaya göre illerde U14 ligleri oynatılacak, ancak şampiyon olan takımlar bu sezon için Türkiye Şampiyonası'na gidemeyecek.

TFF AMATÖR İŞLER KURULU'NDAN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"Bilindiği üzere 23 Kasım 2021 tarihinde ASKF' lerimize ve Futbol İl Temsilciliklerine ilettiğimiz bilgilendirme yazımızda belirtilen tarihte Sağlık Bakanlığının 14 yaş altı gençlere aşı uygulaması yapmaması nedeniyle 14 yaş altı futbolcularımıza aşı uygulanana kadar zaman kazandırmak için U14 kategorisi yerel liglerinin en son bildirim tarihini 14 Mart 2022 tarihinden 06 Haziran 2022 olarak kararlaştırılmıştı.

Geçen süre içinde 14 yaş ve altının aşılanma programı başlatılmış olup yapılan aşılamanın halen devam ettiği bilinmektedir.

Gelinen süreçte bu yaş kategorisinde lig hazırlığı yapan birçok kulübümüz futbolcularını aşılatmaya başlamıştır, ancak 14 yaş altı futbolcularımıza istenilen aşı programının henüz tamamlanmadığı görülmektedir.

Günümüzde yaşanan vaka artışları da dikkate alınarak U14 Türkiye Şampiyonası düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilgili yapılan araştırma ve görüşmeler neticesinde 2021-2022 Sezonunda U14 Kategorisinde Türkiye Şampiyonası düzenlemek için gerekli şartların uygun olmadığı görüşü benimsenmiştir.

Bu görüşler dikkate alınarak 2021-2022 sezonunda U14 kategorisinde Türkiye Şampiyonası düzenlenmemesine karar verilmiştir.

Bu nedenle illerinizde devam eden veya yeni başlatılacak olan U 14 yerel lig müsabakaları pandemi şartları da dikkate alınarak en uygun şartlarda ve zamanda yapılması uygun olacaktır. Düzenlenecek olan U14 yerel lig müsabakalarına İlinizin Resmi Kurum, Kuruluş, Belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri ve Sponsor Firmaları da katarak müsabakaların Futbol Şenliği havasında yapılmasını öneririz.

Bilgilerinizi ve konuyla ilgili U14 yaş kategorisi yerel ligine katılan kulüplerimizi bilgilendirmenizi rica ederiz"