Bölgesel Amatör Lig 7.Bölge, 1.Grup'ta ilk yarı maçları sona erdi. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Zonguldak'ın temsilcileri Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor ligin ilk haftalarını kötü geçirdi, lige iyi başlangıç yapamadı.

Ligin ilerleyen haftalarında özellikle Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor toparlandı, zirveye ortak oldu. Ancak Kilimli Belediyespor bir türlü lige damga vuramadı. Kilimli ligdeki ilk galibiyetini 7'nci haftada aldı.

Ligin son haftasını 19 puanla Silivrispor lider tamamladı. Ereğli Belediyespor son haftayı BAY olarak geçirdi, ilk yarıyı da 16 puanla 4'üncü sırada tamamladı. Devrek Belediyespor ise sahasında son maçında Bakırköyspor'u 3-0 gibi net skorla yenerek 17 puanla ikinci sıraya yükseldi, zirvenin güçlü adaylarından oldu. Bir diğer temsilcimiz Kilimli Belediyespor ise son haftada lider Silivrispor'a konuk oldu. 90 dakika boyunca skoru 1-1 götüren Kilimli Belediyespor 90+1 ve 90+2'de yediği gollerle sahadan 3-1 yenik ayrıldı, 6 puanla ilk yarıyı 7'nci sırada tamamladı.

Özelilkel Devrek Belediyespor ve Ereğli Belediyespor kötü başladıkları ligde geç açıldılar ve şampiyonluğa ortak oldular.

İKİNCİ YARI 30 OCAK'TA BAŞLAYACAK
BAL'da ikinci yarı maçları 30 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. İlk haftada Devrek Belediyespor haftayı BAY geçirecek, Ereğli Belediyespor sahasında Çilimli Belediyespor'u konuk edecek, Kilimli Belediyespor ise deplasmanda Maltepespor ile karşılaşacak.