Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını incelemek için sahaya çıktı.

Sahaya çıkar çıkmaz gazetecilere haber veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, karla mücadelede çalışan personelini tebrik etti ve şu ana kadar karla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.
Uzun süre cep telefonuna ulaşılamadığı yönündeki iddiaların acımasız olduğunu belirten Başkan Alan "Benim telefonum 24 saat açık. Kızılay döneminden beri bu böyle, bu acımasız eleştiriyi kabul etmiyorum" dedi.

Başkan Ömer Selim Alan'ın açıklaması şöyle:
"Üç gündür yağan şiddetli karla mücadele ediyoruz. 150 personel ve 24 İş makinamızla müteahhitlerin bizlere tahsis ettiği operatör ve iş makineleri ile karla mücadeleye devam ediyoruz. Öncelikli hedefimiz ana arterler ve hastane yolları. 600'e yakın cadde ve sokak var. Bunun hepsini bir anda açmamız mümkün değil. Vatandaşımız anlayışla karşılıyor ve personelimiz de canla başla çalışıyor. Personelimin hepsini yürekten kutluyorum, neredeyse 24 saat çalışıyorlar. Meteorolojiden gelen tahminlere göre 2-3 gün daha kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bereket, barajlarımız su ile doluyor. Kar yağdığı için şanslıyız. Buna en çok çocuklarımız seviniyor. Ben de Belediye Başkanı olarak çalışmaları yerinde inceliyorum. Beyaz masaya ve 112'ye gelen çağrıları valimizin koordinasyonunda değerlendirerek cevaplamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık umarım bundan sonra da yaşamayız."

Başkan Alan telefonuna ulaşılamadığı yönündeki eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Benim telefonum 24 saat açık, Kızılay'da görev yapmaya başladığımızdan beri telefonumu hiç kapatmam. Aynı numarayı kullanırım, Bakın şu an telefonum çalıyor, arayan kim olursa olsun hepsine cevap veriyorum. Gece geç saat de olsa bile telefonumu açıyorum. Böyle acımasız bir eleştiriyi kabul etmiyorum."