ÖZEL İÇERİK

Çaycuma Belediyesi mülkiyeti kendisine ait taşınmazların açık artırma ile satış ve kiralama ihalelerini gerçekleştirildi. İhalelere teklif veren olmadı. Ancak belediyenin yeni tekliflere açık olduğu öğrenildi.

Yapılan ihaleyle ilgili bilgisine başvurduğumuz Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Aralarında Atatürk Spor Merkezi'nin de bulunduğu mülkiyeti belediyemize ait muhtelif taşınmazın, bugün, kiralama ve satış ihalesi yapıldı. Bazı tesislerimiz de yap işlet modeliyle ihaleye çıkardık. Ülkenin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullar nedeniyle olsa gerek, istediğimiz kadar katılım olmadı. İki işyerimizin satışı yapıldı. Yap işlet modeliyle ihale ettiğimiz bir işyerimizle ilgili teklif veren firmanın da ne yazık ki evrakları eksik çıktı" dedi.

İçinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan Atatürk Spor Merkezi için bir başvuru olmadığını söyleyen Kantarcı, "Yapım işlerini tamamlayarak hizmete hazır hale getirdiğimiz yüzme havuzuna başvuranın olmasını çok isterdim. Olmadı. Ama vatandaşlarımızı bu hizmetten mahrum bırakmayacağız, işletmesini belediye olarak biz üstleneceğiz. Bunla ilgili de epey hazırlık yaptık zaten. Havuzu, belediyemizin vatandaşlarına yeni yılın armağanı olarak hizmete sunmak istiyoruz. Ancak hala tekliflere açığız. Sizin aracılığınızla şunu duyurmak isterim: 'İhaleden bilgim olmadı, olsaydı katılmak isterdim' diyen girişimcilerimiz varsa, ihale şartnamesinde belirtilen koşullar dahilinde, ihalesiz olarak kendilerine kiralama yapabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kiralama ve yap, işlet ihaleleri arasında yeni yapılan Atatürk Spor Kompleksi bünyesindeki kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, hamam-sauna, kafeterya ve çarşı merkezinden Devlet Hastanesi'ne ulaşım için kullanılan varagele ait eczane, market de bulunuyordu. İhalede Belediye İş Hanındaki iki adet işyerinin satışı gerçekleştirildi.