Ali Bektaş laikliğin ve demokrasinin hiçbir yere gitmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Siyasi olarak karşı görüşte olanların AK Parti'yle ilgili düşüncelerine bakıyorum; 'İnsanların yaşam tarzlarına karışıyorlar', 'Laik, demokratik ülke elden gidiyor' diyorlar. Arkadaşlar hiçbir şeyin, hiçbir yere gittiği falan yok. Daha düne kadar 'alkol neden yasak' diyenler, bugün, 'AK Partili belediye neden alkollü festival yapıyor?' diyorlar. Festival alanına alkol alıp insanlar giremez mi? Sonuçta girişte alkolmetre olmayacak. Bunu engelleyebilir misiniz? Hayır.
Kamuoyunda festivalle ilgili yaratılan algı operasyonunun ardından firma temsilcilerini çağırdık. Dedik ki, 'Arkadaşlar pandemi salgınıyla birlikte ekonomik anlamda psikolojileri bozuk. Bu yıl festival organizasyonunu hassasiyet göstererek alkolsüz olsun" dedik. Hatta sahile çadır kurulmasın diye gündem oluşturmaya çalıştılar. Arkadaşlar sahile çadır kurmanın kime ne zararı var? Sahile çadır kuramayacaksak, bu memlekette turizmi nasıl canlandırabiliriz?"

Bazıları festivalle ilgili ortaya atılan iddialara değil de benim söylediğim, "Yobaz" kelimesine takılmışlar. Kardeşim benim için yobaz kelimesinin anlamdı, 'sabit fikirli, kendi doğrularından başka doğrular yoktur' düşüncesiyle, 'Tayyip Erdoğan gitsin de, nasıl giderse gitsin bu ülkeye ne olursa olsun' düşüncesindeki sağcısı da, solcusu da benim için en büyük yobazdır. Hatta vatan hainidir. 'Tayyip Erdoğan gitsin de, nasıl giderse gitsini, İngiliz'de, Yunan'da, Avusturyalı, ABD'li, Alman, Hollandalı söylüyor. Bu ülkeler bizim dostumuz mu? Hepsi düşmanımız. Sen eğer onlarla aynı kafadaysan solcu yobaz arkadaşım sende bu ülkenin düşmanısın."
Neymiş efendim, "AK Partili bir belediye nasıl alkollü festival düzenler?" O halde, AK Partili tüm belediyelerin olduğu yerlerde bütün tekelleri, eğlence mekanlarını, barları kapatmamız lazım. Marmaris'te, Antalya'da ya da Bodrum'daki festivallerde alkol serbest, CHP'li belediyeler istediğini yapabilir, AK Partili hiçbir şey yapamaz. Yasakladığın zaman, yasakçı ve geri kafalı oluyorsun. Nasıl bir mantık bu? Şayet CHP'li bir belediye olsaydım istediğimi yapabilirdim. Festivalin belediyemizle ilgili hiçbir alakası yok. Sadece yer gösteriyoruz. Kozlu sınırları içerisinde yapılan tüm faaliyetler, AK Partinin faaliyetleri gibi gösterilecek. Böyle bir şey olur mu? Festivalin yapıldığı sahile isteyen hafta sonları gitsin baksın 10 bine yakın vatandaş geliyor. Bunların 9999'u Zonguldak'tan ve bunların yüzde 60-70'i AK Partiye oy vermeyen kesimlerden. O zaman bu vatandaşları da sahile sokmayalım mı? Böyle bir şey olabilir mi? Benim kullandığım 'yobaz' kelimesinden alınanlar önce Türk Dil Kurumu'ndan (TDK) çıkarıp anlamını okusunlar."