Tataristan Alabuga Belediyesi Başkan Yardımcısı Çulpan Habibullina, Belediye Meclis Üyesi Svetlana Vdovina ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret etti. Çaycuma'nın kardeş kenti Aktanys Belediye Başkanı Engel Fattahov'dan selam getirdiklerini söyleyen Habibullina, haziran ayında Tataristan'ın ulusal bayramı olan Sabuntay'a daveti içeren bir mektubu da Başkan Kantarcı'ya sundu.

HABİBULLİNA: "BAMBAŞKA BİR ÇAYCUMA İLE KARŞILAŞTIM"

Alabuga Belediyesi Başkan Yardımcısı Çulpan Habibullina, bundan 6 yıl önce geldiği Çaycuma'dan çok farklı bir kentle karşılaşmış olmasının hayreti içinde olduğunu söyledi. Habibullina, "Büyük bir şaşkınlık yaşıyorum. Çaycuma 6 yıl öncesine göre büyük bir değişim yaşamış. Hele belediye binasının görkemi ve güzelliği karşısında dilim tutuldu desem yeri. Tüm bunları Çaycuma Belediyesinin hiçbir yerden katkı almadan yaptığını öğrenince şaşkınlığım daha da arttı. Başkan Bülent Kantarcı'yı gerçekten kutluyorum. Vizyonu ve konukseverliğiyle bizi hayran bıraktı. Bu ziyaretler halklar arasındaki ön yargıların kırılmasına, dünya barışına, kardeşliğe hizmet ediyor. Buraya gelen bir Tatar çocuğunun Türklere, Tataristan'a giden bir Türk'ün ömrü boyunca Tatarlara kötü duygular beslemesi mümkün değil. Biz iki halkın arasında kardeşçe ilişkiler geliştirmek istiyoruz " dedi.

KANTARCI: "ÜLKEMİZİN TANITIMI, HALKLAR ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULMASI İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kantarcı, konuklarına, Çaycuma Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, bu şekildeki uluslararası ilişkilerin önemine de değindi. Kantarcı, "Gelen misafirlerimiz Tataristan'daki kardeş kentimiz Aktanys Belediye Başkanı Sayın Engel Fattahov'dan selam ve bir davet mektubu getirdi. Fattahov bizi 2022 yılı haziranında yapılacak Tatarların Sabantuy Bayramı'na davet ediyor. Bir aksilik olmazsa buradan bir halkoyunları ekibi ile o bayrama katılarak, oradaki kardeşlerimizle tanışacağız. Çaycuma Belediyesi ilçeye yaptığı iyi belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ülkemizin tanıtımı, halklar arasında kardeşlik köprülerinin kurulması ve bu köprülerin iki ülke için ekonomik, kültürel kazanımlara dönüşmesi için de çaba sarf ediyor. Ziyareti gerçekleştirerek bize öyle bir fırsatı sunan değerli misafirlerimize tekrar Çaycuma'mıza hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

SÜRPRİZ GÖSTERİ

Başkan Kantarcı, Çulpan Habibullina'nın yanlarındaki dans öğretmeninin sürpriz bir gösteri ile Tatarların milli danslarından birini sunacağını söylemesi üzerine kendilerini yeni hizmet binasının 7. katına davet etti. Buradaki çok amaçlı salonda katılabilen belediye personeli ile birlikte izlenen mini gösterinin ardından kardeş kentler panosu önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Tatar konukların Tataristan bayrağının da bulunduğu panodan çok etkilendikleri gözlenirken Başkan Kantarcı, konuklarına, ziyaretin anısına bir plaket ve Atatürk baskılı seramik sunarken Habibullina da, işlemeli bir not defterini Başkan Kantarcı'ya armağan etti.