TÜİK'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:


Linyit üretimi Aralık ayında 6 milyon 811 bin 105 ton olarak gerçekleşti

Linyit satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde13,5, Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,02 artarken bir önceki aya göre yüzde 4,8 azaldı.

Taşkömürü üretimi Aralık ayında 102 bin 392 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde12,8, Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 ve bir önceki aya göre ise yüzde 2,3 arttı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4, Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde1,6 azalırken, bir önceki aya göre yüzde 4,4 arttı.

Taşkömürü ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 arttı

Taşkömürü ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 ve bir önceki aya göre yüzde 9,2 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde265 arttı. Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde18,4 azalırken, bir önceki aya göre ise yüzde370,7 arttı.

Ocak-Aralık döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı Ocak-Aralık döneminde yüzde 102,2 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 90,2 iken taşkömüründe yüzde 3,2 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Aralık ayında taşkömürü teslimatının yüzde 61,2'si termik santrallere, yüzde 11,8'i kok tesislerine, yüzde 7,2'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 86,7'si termik santrallere ve yüzde 8,4'ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokununda ise en fazla teslimat yüzde 97,6 ile demir-çelik sanayine yapıldı.