Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, bu yılın Ocak ayı Katı Yakıtlar istatistiklerini açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada, Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 bir önceki aya göre ise yüzde 5,1 arttı. Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1, bir önceki aya göre ise yüzde 0,2 azaldı.


Linyit üretimi Ocak ayında 5 milyon 622 bin 697 ton olarak gerçekleşti

Linyit satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde10,0 artarken, bir önceki aya göre yüzde17,5 azaldı.

TAŞKÖMÜRÜ ÜRETİMİ OCAK AYINDA 107 BİN 601 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 bir önceki aya göre ise yüzde 5,1 arttı. Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1, bir önceki aya göre ise yüzde 0,2 azaldı.

TAŞKÖMÜRÜ İTHALATI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 28,1 ARTTI

Taşkömürü ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,1 bir önceki aya göre ise yüzde 6,5 arttı. Taşkömürü koku ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,6, bir önceki aya göre ise yüzde 41,7 azaldı.

OCAK AYINDA ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN YÜKSEK LİNYİTTE GERÇEKLEŞTİ

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 111,3 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 83,0 iken taşkömüründe yüzde 3,1 olarak hesaplandı.

TAŞKÖMÜRÜ VE LİNYİT TESLİMATI EN FAZLA TERMİK SANTRALLERE YAPILDI

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Ocak ayında taşkömürü teslimatının yüzde 63,0'ı termik santrallere, yüzde12,3'ü kok tesislerine, yüzde 7,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 86,6'sı termik santrallere ve yüzde 9,2'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokununda ise en fazla teslimat yüzde 98,5 ile demir-çelik sanayine yapıldı.