Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Filyos Projesinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken ; "1989 öncesini de hesaba katarsak, bu büyük projenin yapımında yirmiden fazla hükümetin çabası, emeği, izi var"dedi.

'Filyos Liman Özeti' başlığı ile kaleme aldığı paylaşımında Kantarcı şunları söyledi; " Filyos Limanının fizibilitesi, rahmetli Veysel Atasoy'un Ulaştırma Bakanlığı döneminde Japonlara 1989 yılında ANAP hükümeti tarafından yaptırılmıştır.

Filyos Limanının yapımı için büyük çaplı kamulaştırmalar Bülent Ecevit hükümeti zamanında yapılmıştır.

Filyos Limanının ilk yapım ihalesi, 1998 yılında Ecevit Hükümeti tarafından yapılmış, ihaleyi kazanan KARDEMİR, taahhüdünü maalesef yerine getirememiştir.

Aradan geçen yıllardan sonra, Filyos Limanı Altyapı İnşaatı Ak Parti tarafından 19 Mart 2014'te ihale edilmiş, uzunca bir süre ihale sonuçlanmamıştır.

1 Temmuz 2016'da Kolin-Şenbay ortaklığı ile 537.8 milyon liraya ya sözleşme imzalanmış, 2020 de bitmesi planlanmıştır.

2021 yılı Haziran ayında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılmıştır. Son maliyeti bilinmemekle birlikte, ilave yapılan ihale ile şu andaki maliyetin 3 Milyar liraya civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Karadeniz'de doğalgaz bulunması, limanın tamamlanmasına denk gelince, Liman alanının yaklaşık yarısı TPAO'ya tahsis edilmiştir.

Liman'ın üstyapısının ve işletmesinin nasıl olacağına dair şu an itibarıyla bir bilgim bulunmamaktadır.

Özetle,

1989 öncesini de hesaba katarsak, bu büyük projenin yapımında yirmiden fazla hükümetin çabası, emeği, izi var. Bu arada uzun yıllar geçmiş. Ancak, henüz TPAO hariç kullanıma açılmasa da, Limanı bu hale getirmek Ak Parti'ye nasip olmuştur.

Bu büyük projeye emeği geçenlere ve ileride tamamlanması için emeği geçeceklere teşekkür ederim. Ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet dilerim.

Tarihe not!".