1966 yılında kurulan ve aralıksız 14 yıl boyunca Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde (Süper Lig) mücadele eden Zonguldakspor 1986-87 futbol sezonunda küme düştü.

DÜŞÜŞ ENGELLENEMEDİ

1990'lı yılların sonuna, 2000'li yılların başına kadar Zonguldak'ta madenci sayısı 10 bine kadar düştü. Rengini madencinin şehit kanından gücünü madencinin hırsı, emeği ve sevgisinden alan İşçi Milli Takımı Zonguldakspor'un düşüşü de madenci sayılarının azaltılmasıyla bir o kadar hızlandı. Önce 2. Lige, ardından 3. Lig ve sonra da Amatör kümeye kadar düştü, kötü günler devam etti.

AMATÖR KÜMEYE DÜŞTÜK

2010-2011 sezonu Zonguldakspor için adeta bir yıkım oldu. Bölgesel Amatör Küme'de mücadele eden Lacivert Kırmızılılar, sezonu 3. sırada bitirmesiyle statü gereği Zonguldak Süper Amatör Ligi takımı Demir Madencilik Dilaverspor ile baraj maçı yapmak zorunda kaldı. Demir Madencilik Dilaverspor'a 4-2 mağlup olan Zonguldakspor, 1. Amatör kümeye düştü.

KURTULUŞ DEMİR MADENCİLİK DİLAVERSPOR OLDU

Borçları bugünlerde 12-13 milyon lirayı bulan Zonguldakspor için çözüm tekti ve o teklif 1986 yılında kurulun Demir Madencilik Dilaverspor'dan geldi. Bölgesel Amatör Lige yükselen Demir Madencilik Dilaverspor'un ismi Zonguldak Kömürspor olarak değiştirildi, Zonguldakspor'un ismi ise Fenerspor oldu. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetimi ile birlikte bugün 2. Ligde mücadele ediyor. Fenerspor'un (Zonguldakspor) ise esamesi okunmuyor. İkinci Amatör kümede.

TARAFTAR İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR
Zonguldak Kömürspor yönetimi Haziran ayı sonunda kongre kararı almayı planlıyor. Taraftarlar Zonguldak Kömürspor isminin bu kongrede değişmesini istiyor. Kanun gereği Zonguldak Kömürspor'un ismi Zonguldakspor olamıyor. Ancak taraftarların önerisi şöyle: "1966 Zonguldakspor, Yeni Zonguldakspor, 67 Zonguldakspor" gibi önerileri var.

AMAÇ ZONGULDAKSPOR İSMİNİN YAŞAMASI

Zonguldak Kömürspor, Zonguldak kentinin simgesi olarak düşünülüp konulan bir isim. Ancak taraftarlar "Zonguldakspor" isminin başına veya sonuna ek konularak isminin tekrar yaşatılmasından yana. Kanunlar bu olaya ne kadar izin verir bilemeyiz. Ancak taraftarın isteği ve arzusu "ZONGULDAKSPOR"

HAFTA İÇİNDE TOPLANTI VAR
Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Salih Demir'in önderliğinde rödovans sahaların yanı sıra Eren Enerji ve ÇATES'ten kömürün ton başına 1 lira kesilmesine karar verilirken, ayrıca bin liradan 300'e yakın üs düzey üye yapılacak, cebinden para verecek güçlü yönetim oluşturulacak. Yeni projeler ve yeni yönetim kurulu adayları hafta için de Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekilleriyle büyük bir toplantı yapmaları bekleniyor.

Bu güçlü yönetim ile birlikte daha güçlü bir Zonguldak Kömürspor ortaya çıkacak. Yeni yönetimin de taraftarın istediği olan isim değişikliği ile ilgili girişimde bulunup bulunmayacağı ise merak konusu.