Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı 2. Birleşimi Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.

Belediye meclisi gündeminde 3 madde görüşüldü.
Gündemin 2. ve 3. Maddesi'nde Zonguldak Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen Zonguldak Merkez Çınartepe Mahallesi'nde bulunan alanın İmar Planı değişikliği içeren teklifin İmar Komisyonu raporu görüşüldü.

Bahsedilen alan 69 Ambarları'ndaki alana Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve çocukların eğitim ve oyun alanlarının olduğu bir merkez yapılacağı belirtildi.

İmar Komisyonu'nda görüşülen İmar Plan değişikliğine CHP'li üyeler mecliste de ret oyu verdiler. CHP Grubu, gündem maddesi ile ilgili şerh koyarak komisyon raporunun ardından okunması gerektiğini belirtti. Bu konuda CHP'li üye Turgut Aydın ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan arasında tartışma yaşandı.
CHP'li üye Turgut Aydın, "Biz sizi uyarıyoruz bu alanı bu şekilde kullanamazsınız, yasal değil. Biz şimdiye kadar imar tadilatı değişikliklerinde çok itirazlarımız oldu ve hepsi olumlu şekilde geri döndü. Bununla ilgili de savcılığa şikayet ederiz dava açarız ve size yine gol olur" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise Turgut Aydın'ın sözlerine sinirlenerek, "Turgut Bey bu şekilde konuşmanız hiç hoşuma gitmiyor. Bir değil iki değil bize tehditvari konuşmayın. Siz bizi tehdit mi ediyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.