Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülen ve Zonguldak'ın en önemli projelerinden biri olarak lanse edilen, Lavuar Alanı Projesinde, projenin ihale edildiği günden bu yana aradan geçen 9 ayı aşkın sürede hiçbir çalışmanın başlatılmaması, akıllara "proje rafa mı kaldırıldı" sorusunu getirdi.

69 milyon 504 bin TL bedel ile sözleşmesi imzalanan projenin ilan edilen bitim tarihine sadece 3 ay kalırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Lavuar Alanı Projesinin "bir hayalet projeye dönüştürüldüğünü" söyledi.

Proje bölgesinde işin sadece tabelasının dikildiğini ancak bu güne kadar bir çivinin dahi çakılmadığı belirten Yavuzyılmaz, projenin akıbetiyle ilgili Zonguldak halkına bir açıklamanın dahi yapılmadığının ise altını çizdi.

Lavuar Alanı Projesi bütçesinin, 14 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile yayınlanan 2022 Yılı Yatırım programında da bulunmadığına dikkat çeken CHP'li Milletvekili, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak ili Merkez ilçesi Terakki Mahallesi Lavuar (Kömür Yıkama) alanında Müze ve 4 Dükkanlı Ticari Ünite inşaatları, Kömür Yıkama Tesisi (Rapid Şarjöman Yapısı) Bakım- Onarım işinin 06.05.2021 tarihinde ihalesi yapılmıştı.

Ancak, 69 milyon 504 bin TL bedel ile sözleşmesi imzalanan Lavuar Alanı Projesinin üzerinden yaklaşık 300 gün geçmesine rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığını, alana bir çivinin dahi çakılmadığını üzülerek görmekteyiz.

18.05.2022 tarihinde bitirilmesi taahhüt edilen projenin bitimine 3 ay kalmışken, çalışma bölgesinde işin sadece tabelasının var olduğunu, Lavuar Alanı Projesinin ne yazık ki bir hayalet projeye dönüştürüldüğünü anlıyoruz.

Diğer yandan 14 Ocak 2022 tarihinde, Cumhurbaşkanı Kararı ile yayınlanan 2022 Yılı Yatırım programında da projenin bütçesinin olmaması projenin rafa kaldırıldığına işaret ediyor.

Günlerce çeşitli basın yayın organlarında tanıtımı yapılan, müjdelenerek kamuoyuna anlatılan bu projenin neden başlatılamadığı ve akıbetinin ne olduğuna ilişkin ise tek bir açıklama dahi yapılmıyor.

Lavuar Projesinin durumunu, 3.02.2022 tarihinde bir kez daha TBMM'ye taşımış, ilgili sorularımızı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yöneltmiş bulunmaktayız.

Buradan bir kez daha projenin akıbetiyle ilgili olarak Zonguldak halkına bilgi verilmesi çağrısında bulunuyorum. Konusunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."