Zonguldak il Genel Meclisi Temmuz ayı 3. Birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlayan meclis gündeminde 5 madde görüşüldü.

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 20.06.2022 tarih ve 52244343 sayılı yazısına istinaden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okulların tüketime yönelik mal ve malzeme alımlarında kullanılmak üzere 39.000,00 TL ödeneğin tenzil edilerek, Alaplı, Devrek, Ereğli ve Kozlu İlçeleri Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımı harcama kalemine aktarılması hususunun görüşülmesi.

Gündemin 4'üncü maddesi şöyle: Yapı Kontrol Müdürlüğü 2022 yılı bütçesinin, Zonguldak Turizm Kalkınma Projelerindeki ödenekten 69.000,00 TL'nin tenzil edilerek, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün İçmesuları Bakım ve Onarım İşleri harcama kalemine aktarılması hususunun görüşülmesi.

Gündemin 5 maddesi şöyle: Kdz. Ereğli İlçesi Sücüllü Köyü hudutları dahilinde bulunan kadastroda; 107 ada, 344 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerilde "Ticaret Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 24 - 27 - 9 - 21 - 19 sayılı raporlarının görüşülmesi.

Gündemin 6'ncı maddesi şöyle: Mülkiyeti İdaremize ait, İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi tapunun F-26-B-24-A-3-C-3 pafta, 2436 ada, 18 parselinde kayıtlı arsa üzerinde bulunan Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki ofislerin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe, İçişleri, İmar ve Bayındırlık ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 29 - 12 - 32 - 12 sayılı raporlarının görüşülmesi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilirken CHP'li üye Hasan Tülübaş, gündem maddesine şerh koydu.

Hasan Tülübaş, Zonguldak İl Özel İdaresi'ne ait 4 katın satışının şartlı yapıldığını ancak şartın yerine getirilmedğini belirterek şerh konulacağını ifade etti.

Gündemin 7 maddesi şöyle: İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından " İnsan Kaynakları Yönetimi" denetim alanına yönelik 2020 Yılı İç Denetim Programı kapsamında sistem denetimi gerçekleştirilmiş olup, söz konusu denetim sonucunda hazırlanan 2022-16 numaralı denetim raporunun meclisin bilgisine sunulması.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, geçtiğimiz hafta içinde yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Karayılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Şu an köylerde büyük bir aksilik yok. 9 köprümüzde büyük sıkıntı var.

Yaklaşık 58 köyde su sıkıntısı var, bunların 27 tanesi suyu olmayan tamamıyla suyu keson kuyular ya da enerji nakil hatları tamamen zarar gören hatlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Yapılmaya devam ediyor. Bayrama kadar şunun sözünü verebilirim; bayrama kadar biz bu çalışmaları bitirmiş olacağız diye düşünüyorum. En kötü 1 2 köyümüz kalırsa bile su tankerlerimiz o köylerde konuşlandırarak. Bayram boyunca vatandaşımızın susuzluk çekmemesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz. Bu anlamda hazır, an itibariyle Alaplı'da 8 köyümüz bunlar önemli sorunlar Yeniköy Küçükkaymaz köylerine su ihalatlarında çalışmalarına devam ediliyor. Değerli arkadaşlar bu borular hasar gören tesislerimizin boruları şu anda mevcudiyette olan borular değil. Bunların imal edilmeleri gerekiyordu. Cuma günü akşam talimat vererek Cuma günü fabrikaya bizzat arayarak Cumartesi-Pazar günü üretim yaptırdık. 'Pazartesi- salı günü elinizde dediler. Size gerekli bütün çalışmaları yaptığımız ifade etmek isterim."