Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından sahil şeridindeki illerde düzenlenen "Müsilaj" operasyonu kapsamında Zonguldak'ta gözaltına alınan 13 şüphelimin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek Çaycuma Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen silah, belge ve dökümanlar da adliyeye getirildi. Öte yandan şüphelilerin sevki esnasında adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.


8 KİŞİ TUTUKLANDI
Sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerin işlemleri gece saatlerine kadar sürdü. Savcılık şüphelilerden birisinin serbest bırakılmasına karar verdi. Diğer 12 şüpheli ise tutuklanmaları istemiyle mahkeme sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden 8'inin tutuklanmasına, 4'ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine nakledildi.

Olay neydi?

Edinilen bilgiye göre KOM Daire Başkanlığınca sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı "Müsilaj" operasyonu gerçekleştirildi. Zonguldak'ta da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek Hizmet Binası'na getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi.
İfadeleri alınmak üzere yeniden İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorguları sürüyor. Öte yandan operasyon kapsamında ele geçirilen silahlar ve bunlara bağlı mermilere ve bazı dökümanlara da el konuldu.