Ereğli Belediyespor külübü bünyesinde devam eden Basketbol branşında çok sayıda sporcu yetişerek kulübünü gururlandırdı. Ereğli Belediyespor Kulübü yaptığı açıklamasında sporcuları ile gurur duyduklarını ifade ederek şu açıklamayı yayınladı:

"BİZİM ÇOCUKLAR İLE GURURLUYUZ VE ONURLUYUZ"

"Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü Salon Sporları Koordinatörlüğü olarak; akademik hayat ile spor yaşamının dengelenmesi, gençlerin zamanının daha etkin kullanımı, tüm sene kulüp ve okullarda uzman antrenörler eşliğinde çalışma fırsatı ve sadece müsabaka değil gelişim konusunda da zaman planlaması yapılması için Kulüp - Okul İşbirlikleri kurulması hedeflerimiz arasında olmuştur.

Kulüp - Okul işbirliği ile başlattığımız proje sonucun da, İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ Kdz. Ereğli Kampüsü Genç Erkek A ve Genç Kız A Basketbol takımlarımız, Sinop ilinde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Basketbol Grup Şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek grup birincisi olmuştur.

2015 yılından beri kulüp okul işbirliği ile oluşturulan basketbol projesinde yer alan sporcularımızın da destekleri ile ikinci kez Bölge Finallerinde Grup birinciliği alınarak yarı finallere hem erkek hem de kız okul takımları ile Kdz.Ereğli Doğa Koleji olarak katılmaya hak kazanmışlardır.

Altyapı çalışmaları ile birlikte 'kulüp-okul işbirliği'ne verilen önem başarıyı da beraberinde getirmiştir. Okul bazında elde edilen Türkiye dereceleri gelecek açısından da umut vermiştir.

Kdz.Ereğli Belediye Spor Kulübü ile Kdz.Ereğli Doğa Koleji Kampüsü Yöneticilerinin projeye verdikleri önem, kulüp-okul desteği ve aralıksız çalışma azmi ile başarılar art arda gelmiştir.

Bu projenin oluşumunda büyük destekleri olan başta;

İTÜ ETA Vakfı Kdz.Ereğli Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali ÇATAKLI'ya, Doğa Koleji Genel Müdürü Sn. Caner ÖZÇEP ve değerli yöneticilerine, Sn. Suat YAZICI'ya, Sn. Tanju İKE'ye, Sn.Levent EKİCİ'ye, Sn. Yiğit AKKAŞ'a, Sn. Devrim ŞAHİN'e, Sn. Arda Mertcan BULMAN'a, Sn. Ömer KARAKAYA'ya bölgemiz basketboluna yaptıkları çalışmalar ve emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

Bölgemiz basketboluna hem kulüp hem de okul bazında tüm gücümüzle emek vermeye ve destek olmaya çalışacağız.

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında erkek ve kız basketbolcularımızın yetişmesine, ülke çapında başarı elde etmesine kulübümüz; sorumluluğu alarak hedeflerimiz doğrultusunda yılmadan azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesile ile bu proje içinde yer alan tüm kurum ve kuruluşlara, teknik ekibimize ve değerli yöneticilerimize tüm sporcularımız ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz"