Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Echomar hastanesi hemşirelerinden Zeynep Kılıç, hasta yakının sözlü şiddetine uğradıktan sonra konuyu mahkemeye taşıdı. Zeynep Kılıç, uzlaşma komisyonunun da karşı karşıya geldiği hasta yakınından Sokak Hayvanları için bağış yapması durumunda davasından vaz geçeceğini söylemesi üzerine hasta yakını bağışı gerçekleştirdi.

Olay geçtiğimiz sene meydan ageldi. Alınan bilgilere göre Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji servisinde görev yapan hemşire Zeynep Kılıç, iddiaya göre hasta yakınının sözlü şiddetine maruz kalmış ve durumu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme öncesinde hasta yakını ile uzlaştırma komisyonunda karşı karşıya gelen Zeynep Kılıç, hasta yakınından Ereğli'de kurulu bulunan Gönülden Hayvan Sevenler Derneği'ne bağışta bulunmasını istedi. Hasta yakınının derneğe yaptığı bağış sonrasında davasından vaz geçti.

Yaşanan bu olayın üzerine Gönülden Hayvan Sevenler Derneği başkanı Belgin Alcan ve yönetim kurulu üyeleri, hemşire Zeynep Kılıç'a yapmış olduğu bu hareketinden dolayı teşekkür etmek için hastaneye geldi. Dernek başkanı Belgin Alcan, Kılıç'a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Konu ile ilgili olarak konuşan Hemşire Zeynep Kılıç "Bir hasta yakınının sözlü olarak şiddetine maruz kaldım. Yaşanan olayın ardından adli süreç başladı. Adli süreçte uzlaşma kararı çıktı. Beyefendiden Gönülden Hayvan sevenler Derneği'ne bağış yapmasını istedim. Bağış sonrasında da kendileri teşekküre geldiler"

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ...

Teşekkür belgesini takdim ettikten sonra konuşan Gönülden Hayvan Sevenler Derneği başkanı Belgin Alcan " Zeynep hemşireye öncelikle çok teşekkür ediyorum. Yaşadığı şiddet olayından dolayı da çok büyük üzüntü duydum. Şiddetin her türlüsüne insana hayvana yapılan tüm şiddete karşıyız. Kendisine yapılan bu kötü muamelenin sokak hayvanları yararına çevirerek ceza almasını sağlaması bir örnek teşkil etmeli. Sayesinde ceza alan kişi bağışta bulundu. Ceza hayvanlara mama olarak geri dönmüş oldu. Kendisine teşekkür etmek istedik. Biz yıllardır bu işin içerisindeyiz. İlk defa böyle bir durum ile karşılaştık. Mutlaka bu tarz adli vakalar gerçekleşiyordur. Ama ilk kez böyle bir dönüşü oldu. Teşekkür etmek istedik. Ve canı gönülden yönetimim, arkadaşlarım ve sokak hayvanları adına bu ince ve nazik davranışı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.