Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ekonomi kurmayları Zonguldak ekonomisini masaya yatırdı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak özellikle okullardaki salgın ile mücadele konusuna değinerek en son kapatılması gereken yerin okullar olduğunu belirterek "Bir nesli kaybediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında; CHP'nin enerji ve altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Enis Berberoğlu, Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve 24'üncü Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'ninde aralarında bulunduğu CHP Ekonomi kurmayları, Zonguldak'ta ekonomiyi değerlendirmek üzere Zonguldak'a geldi.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konuşmasında şunları söyledi:
"Dünyaya açık olan bir ekonomide bunu tutmak için döviz rezervleri harcamaya başladığınız andan itibaren gibidir. Yönetim krizi devlet ve yönetim krizinin neresindeyiz diye baktığımız zaman yani 'Türkiye'yi uçuracak' dedikleri ortada uzun vadeli bir stratejiyle bu iklim değişikleri herkesin bildiği yani bildiğimiz bu felaketi yönlendirecek bir strateji yok, taksimat yok. Merkez Bankası'nda oyun içinde kural değişti. Eyyam bir dış politikayı gerçekten gözler önüne serdi. Önce finansı yönettiğimiz için 'yeni mülteciler alırız' dedi. Sonra daha fazla yükü kaldıramayız oradan oraya geldik. Salgın yönetiminde neredeyiz diye baktığımız zaman bir kere; önce mücadele yaparken bugün okullar açıldı süreç başladı. Bence bir yaklaşım son derece doğru, okullar en son kapatılmalı, en son okullar kapatılmalı. Çünkü bir nesli kaybediyoruz ufak bir taviz verilmemeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okullarına devam edebilmeli bunu sağlamalıyız."