Zonguldak Level Hastanesi'nde görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Yücel Alagöz, Corona Virüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı guruba sokağa çıkma yasağı edilmesi ile değerlendirmede bulundu.

Corona Virüsün sadece 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı guruba bulaştığı ya da taşıyıcı olduğu gözüyle bakılmamasını belirten Uzm. Dr. Alagöz "20-60 yaş arası çok hasta var. 'Sokakta gezenler bana bir şey olmaz' mantığından uzak olmaları lazım" dedi.

Alagöz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Taşıyıcı sağlam bir taşıyıcı olabilir, taşıdıkları mikroorganizmayı en yakınlarına bulaşmasına sebep olabilirler. Annesi, babası, halası, teyzesi yani sonuçta kendilerinde hastalık yapmayabilir, ama çevresindeki yaşlı ve kronik hastaları sıkıntıya sokabilirler. Doğal olarak toplumu sıkıntıya sokabilirler. Bende hastalık yapmadı diye düşünmesinler. 20 yaşından 60 yaşına kadar çok yüksek vaka görüyoruz. 20-60 yaş arası çok hasta var. 'Sokakta gezenler bana bir şey olmaz' mantığından uzak olmaları lazım. Bazen de yaptırım gerekiyor insanlara."