TFF 2'nci Lig Beyaz Grup Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor AŞ. Başkanı Hakan Hürfikir çarpıcı açıklamalarda bulundu. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in geçtiğimiz hafta yaptığı "Ligler en erken Haziran ayında başlar" açıklamasının ardından "Bu süreçte liglerin Haziran ayında başlaması imkansız. En iyisi ligler tamamen iptal edilsin" açıklamasında bulundu.

"CORONA SALGINI DEVAM EDİYOR. HAZİRAN İMKANSIZ"

Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfkir, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamasının aksine liglerin Haziran ayında başlamasının imkansız olduğunu belirterek şöyle konuştu: ''Corona virüs salgını Türkiye'de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Her gün kayıplarımız artıyor. Devletimiz salgını önlemek için canla başla uğraşıyor. Bizlerde futbol kulüpleri olarak Bakanlığın evde kal çağrılarına uyuyoruz. Evdeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu liglerin Haziran ayında başlayacağını düşünüyor. Bence bu gidişle zor. Çünkü yayılım devam ediyor. İlk önce sağlık. O yüzden bana göre liglerin Haziran ayında başlayacağının düşünmüyorum'' dedi.

"FUTBOLCULAR ÇOK ZOR DURUMDA"

Hürfikir, ''Futbolcularla telekonfrans yönetimiyle antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Onlarla konuştuğumuzda evde kaldıklarını söylüyorlar. Ancak salgının korkusu ve paniği nedeniyle pisikolejileri bozulmuş" dedi.

"LİGLER KESİNLİKLE İPTAL EDİLMELİ"

Bu sürecin ardından liglerin iptal edilmesinin en doğru karar olacağını belirten Hürfikir ''Corona virüs salgını devam ederken liglerin oynanması mümkün değil. Bence ligler iptal edilmeli. Bir çok kulüpte bu kararı bekliyor. Ya da oynanacaksa hafta 2 maç şekilde oynanır ve hemen bitirilebilir. Çünkü durum kötü. Bana göre adaletli olan liglerin iptal edilmesi ve son puan durumuna göre liglerin tescil edilmesi gerekir" dedi.