Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligin köklü kulüplerinden ÇATES Işıkspor'da şok gelişme aşandı. Mavi-beyazlı ekip 30 Ekim 2021 tarihinde başlayacak olan ligden çekilme kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta ASKF'de çekilen kuranın ardından Süper Amatör Küme B Grubu'nda yeralan ÇATES Işıkspor ligin ilk haftasında deplasmanda İstasyon Gemicilerspor ile oynayacaktı. ÇATES Işıkspor ligden çekildiklerine dair dilekçeyi ise ASKF'ye ulaştırdı.

KULÜP BAŞKANI CUMHUR TUNA AÇIKLAMA YAPTI
ÇATES Işıkspor Kulüp Bakanı Cumhur Tuna yaptığı açıklamasında "Çates Işıkspor kulübü bir kurum takımı olduğu için Çates İşletme müdürlüğünden almış olduğumuz görüş doğrultusunda 2021-2022 sezonunda Süper Amatör Ligine katılmama kararı aldık" diyerek kararlarını kamuoyu ile paylaştı.

Çates Işıkspor Kulübü Başkanı Cumhur Tuna yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: "Çates Işıkspor kulübü bir kurum takımı olduğu için Çates İşletme müdürlüğünden almış olduğumuz görüş doğrultusunda 2021-2022 sezonunda Süper Amatör Ligine katılmama kararı aldık. Bu kararımızı Zonguldak Amatör spor kulüpleri federasyonuna dilekçe ile bildirdik. Çates İşletme müdürlüğümüz ve kulüp yönetiminizin yapmış olduğu istişare sonucunda bütün dünyayı etkisi altına alan COVİT-19 virüsü ve vakaların artması ve mutasyona uğraması nedeniyle, sporcu, teknik ekip ve yönetimin %80'inin işçi personelden oluştuğunu; sporcu ve işçi sağlığını düşünerek 2021-2022 sezonunda sportif faaliyetlere katılmama kararı almış bulunmaktayız spor severlere ve kamu oyuna saygıyla duyurulur"