TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta ligin son maçında saha ve seyircisi önünde Ispartaspor'u konuk eden Zonguldak Kömürspor maçı sonunda çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Hakem ve Gözlemci raporlarını inceleyen PFDK Zonguldak Kömürspor'a şok cezalar verdi. Taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle daha önce 4 kez kulübe ceza veren PFDK, Ispartaspor maçında eylemin 5'nci kez tekrar etmesi nedeniyle Zonguldak Kömürspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi, toplamda 13 bin 100 lira para cezası verdi.
Zonguldak Kömürspor gelecek sezon ilk iç saha maçını taraftarından yoksun oynayacak.

İŞTE PFDK'NIN AÇIKLAMASI

"CRİPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübünün, 07.05.2022 tarihinde oynanan CRİPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR-ISPARTA 32 SPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 8.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada CRİPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada CRİPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.100.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"