Birinci Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda Saltukovaspor ile Veliköyüspor arasındaki maç listelerin 5 dakika geç verilmesi nedeniyle hakem tarafından iptal edildi.

Maçın hakemi Yunus Karaçengel, yardımcıları ise Yasin Başkaya ve Umut Gedik. Maçın gözlemcisi ise Yücel Öner.

Oyuncularının yoğun kar yağışı nedeniyle zor şartlar altında müsabakanın oynanacağı Saltukova Sahası'na ulaştıklarını belirten Veliköyü Spor Yönetimi, hakemin iptal kararına tepki gösterdi.

Takımların mağdur edildiğini belirten Veliköyü Spor Yönetimi, "Maç başlama saati 13:00 idi. Malum hava şartlarından dolayı Veliköyüspor maça 12:30'da sahaya gelebildi. Takım listesini saat 13:01'de teslim edebildi. Maçın hakemine mazeret bildirilmesine ve malum hava şartlarından dolayı takım listesinin geciktiğinin söylenmesine rağmen maçı oynatmayarak takımları mağdur etti. Yani sahada yoğun kar yağışı olsa ve maç hava koşulları nedeniyle iptal edilse anlayışla karşılayacağız. Oyuncularımız farklı köylerden bir metreyi geçen karlı yollardan zor koşullarla maç için sahaya ulaştı. Ancak hakem kardeşimiz maçı listeler 5 dakika geç verildi diye maçı iptal etti. Burada verilmiş bir emek var, her iki takım da zor şartlarla ulaşım sağladı. Saha iyi, hava iyi maçı neden iptal ediyorsun? Bu hava koşullarında sahaya ulaşan 2 takımı da tebrik etmen gerekirken maçı iptal etmek mantıklı mıdır?" diye sordu.

KONU HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Veliköyüspor yönetimi yetkililerden konu hakkında açıklama beklediklerini ifade ettiler, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.