Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, kentte şuanda tartışma konusu olan Maden Mühendisleri Odası'yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Topaloğlu'nun açıklaması şöyle: "Zonguldak'ın bunca sorunları varken, siyasi iktidarın yerel temsilcileri bu sorunları çözecekken, kendi beceriksizliklerini kapatmak için böylesine gündemler yaratarak kent halkını oyalamaya çalışıyorlar.

Kentin tarihi dokunmayı, yıkmayı bir meziyet gibi gösteren bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız.

Yıllardır madenlerde canlarını veren, emek veren Maden Mühendislerine bir oda yeri bile çok görülüyor. Kapalı kapılar ardında bir takım kararlar alarak kentin yaşamına müdahale etmek hiç kimsenin hakkı değildir.

İktidarın yerel temsilcilerinin yıkıp yerine ne yapacaklarını bilmedikleri ortada her kafadan farklı bir ses çıkıyor.

Yıkalım da ne olursa olsun anlayışı egemen olmuş durumda, bunu kabul etmek mümkün değil.

Maden Mühendislerini en iyi anlayacak TTK Genel Müdürünün buna izin vermesi gerçekten düşündürücü, bugün buna izin verenlerin yarın TTK kapansın dediğinde sesleri çıkamayacaktır.

İktidar, kendisine yandaşlık etmeyen biat etmeyen kurumları tavsiye etme gayretine düşmüştür.

Ancak iktidarın ömrü buna yetmeyecektir.

Başta çok değer verdiğimiz, toplumun her kesimine eşit olabileceğini düşündüğümüz sayın Valimize ve kentte siyasi iktidarın temsilcilerine sesleniyoruz.

Bu kentin: İşsizlik, yoksulluk, hastane, hekim, öğrenci, ulaşım, pahalılık, sağlıksız çevre, otopark gibi devasa sorunları varken bu sorunların çözümüne odaklanın."