Bakan Derya Yanık'ın konuşması şöyle:

"AK Parti siyasetinde yerel yönetimler özel bir yerde durur. Yerel yönetimlerin başarısı, sadece milletimizin memnuniyeti değil aynı zamanda bizim siyaseten verdiğimiz sözlerin tutulması anlamında da önemlidir. AK Parti siyaseti yerel belediyecilikler, yerel yönetimlerin omuzlarından yükselen bir siyasettir. AK Parti siyasetinde yerel yönetimler özel bir yerde durur. Yerel yönetimlerin başarısı sadece milletimizin memnuniyet niyeti değil aynı zamanda bizim siyaseten verdiğimiz sözlerin tutulması anlamında da önemlidir.

Vatandaşların gelecekteki ihtiyacını da öngören, Türkiye'nin geleceğe taşınan bölgesindeki ve dünyadaki sesinin, sözünün duyulduğu bir ülke olması için yapmamız gereken ne varsa; istihdamdan eğitime, sağlıktan sosyal hizmetlere kadar her alanda milli güvenlikten savunmaya kadar üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirmektir. Bundan kısa süre önce Zonguldak'ta Teoman Duralı hocamızın ismini verdiğimiz tüneller ve yollar açıldı. Türkiye'nin dört bir yanı oto yollarlarla, köprülerle, geçitlerle, işletmelerle, istihdam alanlarıyla, eğitim yuvalarıyla, sağlık merkezleri ile ihtiyaç olan her neyse AK Parti hükümetleri onları ürettiler. Ve hayata geçirdiler. Biz de bakanlık olarak sosyal hizmetler noktasında her türlü çalışmayı her türlü ihtiyacı yerinde üretmeye, geliştirmeye ve milletimizin istifadesine sunmaya gayret ediyoruz.
Zonguldak'ımızda hem kendi kuruluşumuzun çalışmalarını yerinde görmüş olduk. Hem de önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerektiği ile alakalı tespitlerimizi de değerlendirmiş ve tasarlamış olacağız. Burada mülki idaremizin bir anlamda takım kaptanı olarak ve çalışma şevkini hizmete taşıyan bir güç olarak eşgüdümlü ve uyumlu bir çalışmanın bizim için karşılığı tartışmasızdır. Bu anlamda bütün paydaşlarımıza, valilerimize, belediye başkanlarımıza, il müdürlerimize, birimlerimize ve çalışma arkadaşlarılarıma teşekkür ediyorum."