Milletvekili Polat Türkmen'in Amasra B sahasıyla ilgili yaptığı açıklama şöyleydi: "Sanayicilere biraz daha toleranslı davrandığımız söylenebilir. Siyasi otoritesizlik değil, biz kanun çıkarmadık Diyelim ki o daha üretim yapmıyor, burada siyasi zafiyet var. 600 milyon dolar para dökeceksiniz, oradan hiçbir gelir elde edemeyeceksiniz, bu işi alanın zafiyeti yok mu?"

Siyasetçilerin kendilerine destek vermeme gibi şanslarının olmadığını belirten Hakan Yeşil, şunları söyledi:
"Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun en büyük bölgelerinden biri olan Amasra B sahası bir firmaya kiralandı ve 17 yıldır bir kürek kömür çıkartılmıyor. Bunun sebepleri ve nedenleri nelerdir araştırılması gerekiyor. Bu sahada 10.000 kişinin çalıştırılacağı ve yıllık 7 milyon ton kömür çıkartılacağı sözü vermişti. Bu bölgedeki vatandaşlar firmanın bahsettiği santrali istemiyor, referandumda hayır sonucu çıkmıştı. Bizim halka karşı sorumluluklarımız var. Maden işçilerine karşı sorumluyuz. Sonuçta halkın bir kararı var, turizim bölgesinde santrale hayır dediler. Vatandaş ne derse o doğrudur. Bizler de vatandaşlarımız ve üyelerimiz ne derse o doğrulukta hareket ederiz. Bakalım siyasetçilerimizde aynı şekilde davranacak mı? Milletvekili Polat Türkmen'in bazı açıklamaları olmuş, doğrudur ve siyasetçidir. Mutlaka kendileri önümüzdeki dönemde bir toplantı yapıp değerlendirme yapacaklardır.
Enerjide Türkiye'de yerli ve milli kaynakların ekonomiye kazandırılması konusunda bizim biraz daha acele etmemiz gerekiyor. Çünkü her geçen gün etrafımızdaki savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle enerji piyasası aldı başını gidiyor. Milyarlarca dolar paranın yurtdışına gitmesi konusunda artık bir önlem almamız gerekiyor. Polat Türkmen'in yaptığı açıklamaları firmayı destekleyen bir açıklamalar olarak değerlendirmiyoruz. Siyasetçilerin bize destek vermemek gibi bir lüksü yok ve öyle bir şansları yok. Zonguldak için bir iş yapılacaksa onlar siyasetçi biz de sivil toplum kuruluşuyuz. Ve hepimiz Zonguldak için uğraşıyoruz. Bizim Zonguldak'ta böyle büyük bir üretim alanımız var, tüm Türkiye'ye hitap eden bir iş yerimiz var. Bu konuya kimsenin kayıtsız kalacağını düşünmüyorum."