Zonguldak Baro Başkanlığına adaylığını açıklayan Avukat Ertan Taşdelen, göreve geldiğinde yapacağı çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Sıradışı Baro Başkanlığı için göreve soyunan 28 yıllık Avukat Ertan Taşdelen yapacağı değişiklikler hakkında şöyle konuştu;

"Zonguldak Barosu'na başkan seçildiğimde tamamen kollektif bir çalışma süreceğine gireceğiz.Demokratik kitle örgütleriyle birebir çalışmalar yapacağız. Avukatlık basit bir tacirlik süreci değildir halkın hak arama özgürlüğü ile siyasal özgürlük alanını genişletmeye katkıda bulunmayı amaç edinen bir sürecin ismidir.Bunu hayata geçireceğiz. Çoklu baro uygulamasına açıkça karşı duracağız.Şirketleşen büyük hukuk bürolarının genç meslektaşları işçileştirmesine izin vermeyeceğiz.Buna çözüm arayacağız. Staj kredisi yönetmeliği değiştirilmeli, il baroları staj kredisinin dağıtımında inisiyatif sahibi haline getirilmelidir. Avukatlık mesleğinde 5 yılını doldurana kadar, her avukata aylık olarak belirli bir miktar yardım sağlanması için Avukatlık kanununda düzenleme yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı'nın; Barolar ve Barolar Birliği üzerindeki kanuni vesayet denetimi ise baroların bağımsızlığı ilkesine aykırıdır, kaldırılmalıdır.Bunlar için çalışmalar yapacağız.İstanbul sözleşmesi yaşatır diyeceğiz.Yönetim kurulunda ve diğer kurullarda aday olan çok sayıda kadın meslektaşım bulunmaktadır.Hepsine oylarınızla destek olmanızı bekliyorum.Çoğunluğu kadın meslektaşlarımdan ve gençlerden oluşan bir yönetim kurulu ile çalışmaktan gurur duyacağım.Artık baromuzda ataerkil dönemi sona erdirip anaerkil döneme geçeceğiz ve Baromuzu ulusal düzeyde bir marka haline getireceğiz"