Sinop'ta düzenlenen U18 Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası'nda Zonguldak'ı temsli eden Ereğli Belediyespor tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. Final maçında Eskişehir Gelişim Koleji ile karşılaşan temsilcimiz Ereğli Belediyespor sahadan 89-82 galip ayrılarak grup şampiyonu oldu.
Ereğli Belediyespor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle: "Sinop'ta düzenlenen U18 Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonasında takımımız final müsabakasını kazanarak Malatya da yapılacak olan Türkiye yarı final basketbol Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.
Çapraz final müsabakasında Eskişehir temsilcisi Eskişehir Gelişim Koleji Spor Kulübü takımını çekişmeli geçen müsabakada 89 - 82 yenerek grup birincisi olmuştur.
Turnuvayı Çorum ve iki Eskişehir takımlarını yenerek namağlup olarak tamamlayan takımımız teknik kadro ile sevinç yumağı oluşturdu.
Takımımızı ve teknik ekibimizi kutluyor. Malatya da katılacağı Türkiye yarı final karşılaşmalarında başarılar diliyoruz. Kdz. Ereğli sizlerle gurur duyuyor. Gençler yolunuz açık olsun.