Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Recai Özcan üyelerine yönelik silahlı saldırıyı sert dille kınadı

Özcan: "Bu saldırı, sağlık çalışanlarının can güvenliği endişesini iyice artırmıştır. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza kurşun sıkan bu caninin en ağır cezayı almasını bekliyoruz"

Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi önünde üyemiz güvenlik görevlileri ile otopark tartışması yaşayan bir kişinin iki güvenlik görevlisini silahla vurarak yaraladığı olayla ilgili bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Recai Özcan, elini kana bulamaktan çekinmeyen bu caninin en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Otopark uyarısı yüzünden güvenlik görevlisi üyelerimiz Tolga Temelkuran ve Rahmi Özkara'ya kurşun yağdıran saldırganın teslim olduğunu hatırlatan İl Başkanı Recai Özcan, "Üyelerimizden Rahmi Özkara görevli bulunduğu Çaycuma Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, Vücuduna isabet eden kurşun çıkartıldı. Şu an sağlık durumu iyi. Diğer yaralı üyemiz Tolga Temelkuran ise Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Temelkuran'ın vücudundaki kurşunun çıkartılması için doktorların kararını bekliyoruz" dedi.

Bütün sağlık çalışanları gibi sağlık kurumlarında görev yapan güvenlik görevlisi vb. pozisyonlardaki çalışanların şiddet olayları ile karşılaşma oranlarının her geçen gün yükseldiğini belirten Özcan şunları söyledi:

"Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız saldırganı görevleri gereği uyarmıştır. İşlerini yapmışlardır. Gözünü kan bürüyen saldırgan, arkadaşlarımızın üzerine kurşun yağdırarak elini kana bulamaktan çekinmemiştir.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları özellikle Pandeminin getirdiği ağır koşullarda görev yaparken, zaten yaşamakta oldukları şiddet olaylarını kat be kat yaşamaya başlamışlardır.

Üyelerimize yapılan silahlı saldırı artık dönüm noktasıdır. Hukuki düzenlemelerin bu canilere en ağır ceza için yeterli olmadığı geçmiş uygulamalarla açıktır. Eline silah alarak sağlık çalışanlarına kurşun sıkmaktan imtina etmeyen bu caninin en ağır cezayı almasını bekliyoruz"