Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, iddiaların araştırılması için Kızılay Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi ve Kızılay Şube Başkanlığı'na müfettiş görevlendirilmesi talimatını verdi. Müfettişler, 'Kızılay'ı fareler bastı' haberinin yöneticiler tarafından basına sızdırıldığı iddiası üzerinde duruyor.

Gazetecilerin Kızılay deposuna, yöneticiler tarafından Kızılay aracı ile getirildiği, haberin daha çok gazetede çıkması için WhatsApp'dan servis yapıldığı öğrenildi. Aynı kalemden çıkmışçasına benzerlik içeren haberler Kızılay Genel Merkezi'ni ciddi biçimde rahatsız etti. Müfettişler, olayı basına haber veren, gazetecileri depoya getiren yöneticiyi tespit etmeye çalışıyor. Başkan Serap Elibol ise olayla ilgilerinin olmadığını iddia ediyor.
Kızılay Genel merkezinden kamuoyuna yapılan açıklamada "Kızılay, Kurum'un her türlü yasal hakkını sonuna kadar kullanacaktır. Kızılay, kendisine emanet edilen her türlü bağışı göz bebeği gibi korumak, ve en çok ihtiyaç duyana en çok ihtiyaç duyduğu anda vermek konusunda hassastır ve kararlıdır" denildi. Şube Başkanlığı'nda yaşanan olaylardan sonra GAMER İl Müdürü Ahmet Hakan Gencer yönetimden istifa etti.
Kızılay yöneticilerinin Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Kızılay'a üye olmadığı ve oy kullanma hakkı bulunmadığı yönünde bilgi sızdırdığı iddiası ortalığı karıştırdı. Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü yapan Ömer Selim Alan'ın Kızılay'a yıllardır üye olduğu, aidatını ödediği ve oy kullanma hakkı bulunduğu öğrenildi.
Kızılay Başkanı Serap Elibol ve bazı yöneticilerin Kızılay'a hiç kan bağışında bulunmadığı iddiası ise ortalığı karıştırdı. Kızılay ile hiçbir bağı bulunmayan kişilerin Kızılay'da yönetici olması, kamuoyunda Kızılay'ı küçük düşüren hareketlerde bulunmaları tartışma konusu oldu. Kızılay'ın hafta sonunda yapılacak kongrede bu tartışmalardan kurtulması bekleniyor.