-ÖZEL İÇERİK-

CHP yönetimine sert sözlerle yüklenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisini desteklediği için 2018 seçimlerinde Zonguldak'tan Şerafettin Turpçu'nun Bartın'dan ise Rıza Yalçınkaya'nın aday gösterilmediğini söylemişti.

2018 seçimlerinde CHP Zonguldak İl Başkanlığı görevindeki Hakkı Güney, CHP Milletvekili listesinin halkla yapılan ankete göre belirlendiğini ifade etti. Şerafettin Turpcu'nun aday gösterilmemesi ile ilgili partinin bir müdahalesi olmadığını ifade eden Hakkı Güney "Ünal Demirtaş vekilimiz İYİ Parti ittifakı için yaptığı fedakarlıktan dolayı ilk sırada yer aldı. İkinci ve üçüncü sırada Merkez ve Vadi yer aldı. Bu milletvekilleri Zonguldak kamuoyundan alınan görüşler doğrultusunda aday gösterildiler. Biz de görüşlerimizi Genel Merkeze bildirdik. Muharrem İnce'nin böyle düşünmesi çok normal. Şerafettin Turpcu'nun Genel Merkez' karşı tutumu ve söylemleri takip edildi ve görüldü. Muharrem Bey'in böyle bir konuşma yapmasının gereği yoktu. Eleştirdiği aynı Cumhuriyet Halk Partisi onu Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bu işler bu kadar da ucuz değil. Partinin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmişsiniz, bu açıklamaları yapıyorsunuz. Bu konuşmalar bizim açımızdan hoş karşılanan açıklamalar değil. CHP şu an iktidara yürüyen partidir. Türkiye'de ne partiler geldi geçti, CHP Türkiye'nin çınarı gibi siyasete devam etti. CHP Türkiye Cumhuriyeti'nin bir dengesidir. Muharrem İnce istiyorsa Şerafettin Turpcu'yu Zonguldak'tan aday gösterebilir, buna bir sözümüz yok" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi yaşananları anlatan Muharrem İnce "Zonguldak'a mitinge gideceğim. Zonguldak milletvekili beni desteklediği için listeye koyulmamış, sorumlusu da o. Bartın milletvekili de listeye konulmamış beni desteklediği için. Yani o ile mitinge gidiyorsunuz. O ilin milletvekilini listeye koymuyorlar. Neden Cumhurbaşkanı adayının morali sıfır olsun diye. Ben de bunu millete söyleyemiyorum. Yönetimle uzlaşmaya çalışıyorum, yapmayın bu insanları liste dışı bırakmayın diyorum" diye açıklama yapmıştı.