DEVREK'TE SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURSU TAMAMLANDI

Devrek Kent Konseyi'nin talebi üzerine, Devrek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan "Sepet Örücülüğü Kursu" tamamlandı.
Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonunda açılan ve bir ay süren kursa 12 kadın kursiyer katıldı ve başarıları nedeniyle de sertifikalarını almayı hak kazandı.
Halk Eğitim Müdürlüğü Eğitimcisi Ayşegül Yurttadur tarafından verilen "Sepet Örücülüğü Kursu"na kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Pandemi nedeniyle kursiyer sayısının kısıtlı tutulduğu bu kursun yeniden açılmasının planlandığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Naciye Külah yaptığı açıklamada bu kursun açılmasına destek veren Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Akdemir'e teşekkür etti.
Külah şunları kaydetti: "Talebimiz üzerine Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Sepet Örücülüğü Kursunda 12 kursiyerimiz sepet örme sanatını öğrendi. Bu türk kursların çoğaltılmasını istiyoruz. Üretme, ekonomik değer yaratma, el sanatlarını, becerilerini geliştirme, işgücüne katılma, eğitim alma konularında bizlere destek veren başta Sayın Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt'a, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız İsmet Akdemir'e, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yaşar Özlüoğlu'na ve Eğitmen Ayşegül Yurttadur'a teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Kursiyerlerin sertifikalarını ileriki bir tarihte alacağı kaydedildi.