Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Prof Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından açıklık getirdi.
Prof Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Kent Konseyi'ne aday olunca tabii kaçınılmaz bir şekilde bazı spekülasyonlar dedikodular oluşuyor normal olarak. Bilmeyenler için bunlara açık yüreklilikle yanıt vereyim.
Benim tarafım merak ediliyormuş. Her bilim insanının olması gerektiği gibi benim tarafım doğrudan, gerçekten ve adaletten yanadır. Bu bugün bu tarafın yarın öbür tarafın canını acıtır onu bilemem.
2006 yılından 2020 yılına kadar üniversitenin çeşitli kademelerinde idari görevlerde bulundum. 2016 yılı başında Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak atandım. 15 Temmuz kalkışmasında ülke çapında tüm Dekanların istifası istendi. İdari soruşturmalardan sonra pek çok dekan vekaleten görev yürütürken tekrar aynı göreve asaleten atanana nadir Dekanlardan biri oldum. Mumla temiz insan aranan dönemde Rektör Yardımcılığı görevine atandım ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini de beraberinde yürüttüm. 2018 yılında Rektör Yardımcılığı görevinden kendi isteğimle ayrıldım. 2020 yılında Dekanlık görev süremin dolmasıyla görevim tamamlanmış oldu.
Bugüne kadar yaptıklarımın kısa bir özeti şöyledir:
-Görev sürem süresince Fakültemin gelirlerini 8 kat arttırırken genel giderlerini 3 kat azalttık.
- Kişisel laboratuvarlar kaldırılarak Teknolab adı altında merkezi laboratuvar modeli uygulanarak giderler 3 de 1 oranında azaltıldı
- Afet Uygulama ve Araştırma Merkezini kurdum.
-Üniversitenin Dış Ilişkiler Ofisisinin kurucu koordinatörü olarak görev yaptım.
- Çinden her yıl 15 öğrencinin Türkçe öğrenmek üzere gelmesini sağlayarak Eğitim Turizmine öncülük ettim.
-Uzay Teknolojileri ve Konumsal Analiz Laboratuvarını kurdum.
- Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Üniversitemizin Uzay Çalışmaları alanın Türkiye'de ilk 5'e, Meteoroloji ve yer bilimleri alanında ilk 10 a girmesini sağladık.
- Öğrenci Topluluklarına sağladığımız maddi olanaklarla öğrencilerimizin ulusal ve uluslarası yarışmalarda boy göstermesini sağladık.
-Teknoparkın kurucu koordinatörü olarak görev aldım.
-69 anbarlarının kente kazandırılmasında, Kültür Vadisi ve Endüstri Mirası projelerinin başlangıcında, Limanın ve Üzülmez demiryolunun korunmasında rol aldım.
- Bursa'daki faylanmaların ortaya çıkmasında ve Bursa Teknik Üniversitesinin kampüsünün fay bölgesine kurulmamasına katkıda bulundum.
-Karasudaki kıyı erozyonunu ortaya koyarak önlem alınmasını sağladık.
- Ülkede deprem, iklim değişikliği, kuraklık, çevre kirliliği konularında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla farkındalık yaratmaya katkı sağladık.
Yürütme Kurulu aday listemiz açıklandığında da çok genç ve yeni yüzlerin olduğunu göreceksiniz. Spekülasyonlara inanmayın."