Çaycuma'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, resmi törenlerin yanı sıra Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organizasyonluğunda coşkulu bir şekilde kutlandı. Havanın da güzel olması ile Cumhuriyet meydanını dolduran yüzlerce çocuk şenlik havasında bir 23 Nisan geçirdi.

Gün boyu devam eden kutlamalarda Çaycuma Kent Konseyi yürütme üyeleri ve Kadın Meclisi üyeleri bir çok etkinlik gerçekleştirdi. Çocuklara Kadın Meclisi Üyelerinden Nurdan Candan tarafından keçe sanatı, Yonca Girgin tarafından da kokulu taş boyama teknikleri öğretildi. Etkinliklere katılmak isteyen çocuklar uzun kuyruk oluşturdu. Ayrıca yine Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri çocuklara Anneler ve Yardımseverler Derneği tarafından temin edilen oyuncak ve çikolatalar dağıtarak bayramlarını kutladı.

TEMA Çaycuma İlçe Temsilciliği, TEGV Ayten- Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi, tarafından da çocukların yüzleri ve parmakları boyandı, çeşitli el beceri etkinlikleri yaptırıldı.Çuval yarışı, yumurta yarışı ve yoğurt yeme yarışı da renkli görüntüler sahne olurken yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli tarafından verildi.

Belediye Bandosu'nunda sahne aldığı etkinlikte Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası öğrencilerinin İngilizce, Almanca şarkı ve şiir dinletileri ve müzikli gösterileride sergiledi. Etkinliklerde yüzlerce çocuğun yüzü güldü.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı stantları gezip çocuklarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı; "Egemenliğin kayıtsız şartsız milete verilişinin 102. yıldönümükutlar, bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarızı minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"diye konuştu.