Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Müteahhit Ragıp Bayraktar'ın mağduru olduklarını ve Bayraktar'ı mahkemeye verdiklerini ifade etti. Mahkemeyi kazandıklarını belirten Aşkar, Bayraktar'ın Memur Sen ve bağlı sendikalara kira bedeli ve 500 bin TL tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Kamuran Aşkar, 2015 yılında başlayan süreci şöyle anlattı; "2017 yılında devredilmek üzere 2015 yılında sözleşme yapmıştık 3 tane bir artı bir iki tane 2+1 olmak üzere toplamda 200 metrekare sendika binası almıştık diyelim enerji ve sağlık bir-sen sendika binası almak üzere anlaşmıştık

2017 yılında binamızı teslim etmedi takdirde kiramızı ve tazminat ödemeyi kabul etmişti. Ragıp Bayraktar ile bu sözleşmeyi imzalamış tık Ogün ki değeri üzerinden 360.000 TL ödendi ardından daireyi teslim edemeyince bir süre kiramızı ödemeyi kabul etti. Yer teslimi yapılmayınca 1 yıl önce Ragıp Bayraktar'la görüştüm ve sözleşmeyi yerine getirmesini istedim. Biz zamanında teslim yapmadığı ve taahhütlerini de yerine getirmediği için mahkemeye başvurduk. Sendika olarak mahkemeyi kazandık. Eğitim-Bir-Sen için mahkemeye vermiştik 170.000 TL faizi ile birlikte parayı ödemeye mahkum oldu. 500.000 TL de tazminat davasını kazandık. Tahsilatını yapabilmek için de icradan sıraya girdik. Biz mahkemeyi kazandık. Ama realite olarak ortada bir bina yok. Dolayısıyla bizler de mağdur olduk. Şöyle bir konuda var bazı kişileri tapu verilirken tapuda ipotek olduğu ve tapu alan 20 kişinin ise bankaya borçlu olduğu öğrenildi öğrendik. Bizim tapumuzda ipotek yok onu da belirteyim."

muteahhit-ragip-bayraktar-cami-dernegine-5-daire-takmis
Müteahhit Ragıp Bayraktar, Cami Derneğine 5 daire takmış
batik-muteahhit-daireleri-kayinvalidesinin-ustune-yapmis
Batık müteahhit daireleri kayınvalidesinin üstüne yapmış