Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, üretim bölgelerinde TTK 29'uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında maden işçilerini bilgilendirme toplantılarını TTK Amasra Müessesesi ile tamamladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri, 13 Eylül 2021 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgi verdi.

Ziyarete Genel Başkan Hakan Yeşil ile birlikte GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS'e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Madenciler, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'i ve Yönetim Kurulu'nu çiçeklerle karşıladı.

GMİS Amasra Şube Başkanı Birol Yalçın, TTK 29'uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin 1 Eylül 2021 tarihinde imzalandığını belirterek, "Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

KAYA; GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEK ADINA HEP BERABER MÜCADELE ETTİK

GMİS Genel Sekreteri Ertan Kaya, TTK 29'uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgi vermek amacıyla üretim bölgelerini ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Tüm bölgelerde gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.

Yeraltı, yerüstü demeden, MTA demeden geleceğimizi beraber inşa etmek adına hep beraber mücadele ettik. Bundan sonra da tek yürek, tek bilek hep beraber olacağız.

Sevgili madenci kardeşlerim sizler Amasra olarak da birliğinizle, beraberliğinizle mücadele ettiniz. Beni de bir lider olarak seçtiniz. Sizlere teşekkür ediyorum.

Bugün burada, aramızda olan Sayın Genel Başkanımız Hakan Yeşil'in, 29'uncu Dönem Toplu Sözleşmede yönetim kurulu ile birlikte hareket etmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Çünkü toplu sözleşmede zaman zaman sıkıntılı süreçlere girdik. Ama asla yılmadı. Hep beraber fikirlerimizi alarak hareket etti. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

YEŞİL; ZOR ŞARTLARDA MÜCADELE ETTİK, ASLA YILMADIK

Maden işçilerine hitaben konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Çok değerli madenci kardeşlerim, dostlarım, Genel Maden İşçileri Sendikası, Genel Merkez ve şubeler yöneticileri arkadaşlarım hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle bu güzel karşılama için hepinize teşekkür ediyorum.

29'uncu Dönem Toplu Sözleşmemizi imzaladık. Zor şartlar altında görüşmelerimizi yaptık. Kolay olmadı. Ama asla yılmadık. Sizlerden aldığımız güçle biz bu dönem bu işi başaracağız dedik.

Sendikamızın Yönetim Kurulu, şube yönetim kurulları, temsilcileri bir bütün oldu, tek yürek oldu, sizler için hep beraber mücadele ettik. Tüm teşkilatımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

Sizlerin dik duruşu, el ele, kol kola vermeniz, tek yürek olmanız bizlerin Ankara'daki mücadelemizde daha dik durmamıza güç verdi.

Görüşmeler kolay olmadı. Son güne kadar mücadeleyi bırakmadık.

Mücadele asla bitmedi. Bundan sonra da kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz.

Daha önce buraya geldik, sizlerle paylaştık, sizlerle dertleştik, sıkıntılarımızı anlattık, görüşme süreçlerini anlattık. Bugün de burada kazandığımız zaferi sizlerle paylaşıyoruz.

Kazanımlarımız hepinizin anasının ak sütü gibi helaldir, hepinize hayırlı olsun".

Yeşil, konuşmasında toplu iş sözleşmesinde elde edilen kazanımları anlattı.

BİZLERLE BİRLİKTE MÜCADELE VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yeşil; "Bu toplu sözleşmede bizlere destek veren Genel Müdürümüz, Milletvekillerimiz, Sayın Enerji Bakanımız, Sayın Çalışma Bakanımız ve bizim için Cumhurbaşkanı'na kadar çıkan TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay'a emeklerinden dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

Madenciler, "İşte madenci işte sendika", "İşçi alınsın üretim artsın" sloganlarını attı.