Devrek Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu bugün toplanarak görev değişikliğine gitti. Başkan Şaban Civelek görevinden istifa etti. Yönetim Kurulu Üyeleri, bir ay önce seks kaseti ve taciz iddiaları nedeniyle görevden istifa eden eski başkan Satılmış Ayvacı'yı da yanlarına alarak mevcut Başkan Şaban Civelek'i oy fazlalığıyla yönetimden istifa etmesini sağladı.
Kendisi hakkında savcılığa kaset ve taciz iddialarıyla suç duyurusunda bulunan ekiple hareket eden eski Başkan Satılmış Ayvacı'nın soruşturmaları sürüyor.
Başkanlıkta 1 ay kalan Şaban Civelek de seçimin yasaya aykırı yapıldığını belirterek Yönetim Kurulu'ndan istifa etti. Bu gelişmenin ardından Yönetim Kurulu Üyeleri, Adnan Demirci, Nazif Meziroğlu, Hasan Demirtaş ve Satılmış Ayvacı aralarında aldığı kararla Adnan Demirci'yi başkan seçti.
Ziraat Odasında yaşanan bu gelişmeler öncesinde yönetim kurulunda istifalar yaşanmış ve yasa gereği araseçim yapılmasına bir aylık bir süre kalmıştı. Bir aylık sürenin dolmaması nedeniyle Oda'ya kayyum atanabileceği gündeme geldi.